Duaların kabul olması için 'Hacet duası' nasıl yapılır? Hacet namazı nasıl kılınır?

Duaların kabul olması için herhangi bir isteğin veya dileğin gerçekleşmesi için tercih edilen hacet duasının okunuşunu ve öncesinde kılınan hacet namazının adımlarını sizlere derledik. Hacet duası nedir, hacet namazı nasıl kılınır? Hacet namazıyla birlikte müminlerin bu dünyadan ayrılırken tamamen affolunması için yapması gereken duayı, Peygamber Efendimizin (S.A.V) ettiği duayı sizler için derledik.

 Hacetin kelime anlamına baktığımızda istek, dilek manasını taşır. Günümüzde hacet duası tabiriyle de karşımıza sıklıkla çıkmaktadır. Allah (c.c), “Siz isteyin, ben vereyim (Mü’min Suresi / 60. Ayet)diye buyurarak bizlerden dua etmemizi istemektedir. Gerek dünyevi gerek de ahirete dair dileklerimizi Allah'a (c.c) arz etmek en tabii hakkımızdır. Dara düşüp sıkıntı yaşadığımız anlarda imdadımıza yetişmesi için ya da çok istediğimiz bir şeyin müjdeli haberini aldığımızda bunu bize lütfeden Rabbimize şükretmek için ettiğimiz duaların arasına hacet duasını da ekleyebiliriz. Bu amaçla kılınan namazın ardından edilen duaya da hacet duası denir. Birden fazla okuyabileceğiniz hacet duaları arasında en çok bilinen ve okunan hacet duasına ve affolunmak için Peygamber Efendimiz'in (SAV) duasına haberimizde yer verdik.

DİLEKLERİN DUASI İÇİN HACET DUASI ARAPÇA VE TÜRKÇE OKUNUŞU:

La ilahe illallahul halimul kerimü subhanallahi rabbel arşil azimi elhamdülillahi rabbel alemine ve eselüke mucibati rahmetike ve azaime meğfiratike velğanimete min külle birra vesselamete min külli ismin la tede'a li zenben illa ğafertehu vela hemman illa ferractehu vela haceten hiye leke riden illa gadaytehu ya erhamerrahımın.

HACET NAMAZI NASIL KILINIR?

2 ya da 4 rekat olarak kılınan nafile namazlardan olan hacet namazının 12 rekata tamamlanabileceği konusunda şeklinde rivayet vardır. Bu namazı 4 rekat kılacak kişi, ilk rekâtında Fâtiha sûresinden sonra 3 kez Ayetü’l-kürsî, diğer 3 rekâtında da 1 Fâtiha ile 1 İhlas, Felak ve Nâs sûrelerini okur. Sonra da yukarıdaki duayı yapar (İbn Âbidîn, Reddü’l-muhtâr, II, 472-473).

Tövbe duası nasıl okunur? En etkili tevbe istiğfar duaları! Günahların affına tövbe duasıİLİŞKİLİ HABERTövbe duası nasıl okunur? En etkili tevbe istiğfar duaları! Günahların affına tövbe duası

PEYGAMBERİMİZİN DİLİNDEN DÜŞÜRMEDİĞİ DUALAR

(TÖVBE İÇİN)

Türkçesi: Allahummecalni minellezine iza ehsenu istebşeru ve iza esau isteğferu.

Anlamı: “Allah’ım! Beni, iyilik yaptığında sevinen, kötülük yaptığında ise hemen hatasını anlayıp istiğfâr eden kullarından eyle!” (İbn-i Mâce, Edeb)

(GÜNAHLARIN AFFI İÇİN)

Efendimiz (SAV) şöyle buyurdu: “Bir kimse her gün yüz defa, lâ ilâhe illallahü vahdehû lâ şerîke leh, lehü’l-mülkü ve lehü’l-hamdü ve hüve alâ külli şey’in kadîr, derse, on köle âzâd etmiş kadar sevap kazanır; ona yüz iyilik sevabı yazılır; yüz günahı bağışlanır; bu zikir o gün akşama kadar o kimsenin şeytandan korunmasını sağlar. Bu zikri ondan daha fazla tekrarlayan kimse dışında hiç kimse daha faziletli bir iş yapmamış olur”. Resûl-i Ekrem sözüne şöyle devam etti: “Bir kimse günde yüz defa sübhânallâhi ve bi-hamdihî derse, onun günahları deniz köpüğü kadar bile olsa hepsi bağışlanır.”

Çocuk yetiştirmenin püf noktaları neler? Uzmanından nokta atışı tavsiyeler...

İLİŞKİLİ HABER

Çocuk yetiştirmenin püf noktaları neler? Uzmanından nokta atışı tavsiyeler...

BİR YORUM YAPIN 0