Makyajlı iken abdest geçerli olur mu? Makyaj abdest ve namaza mani midir?

Makyajlı bir şekilde alınan abdestin namaza ya da gusle mani olup olmadığını sizler için ayrıntılı bir şekilde araştırdık. Peki makyaj malzemeleri abdeste engel olur mu? Makyajlı iken abdest alınır mı? İşte tüm detaylar...

Namazın olmazsa olmaz farzlarının yanı sıra diğer ibadetlerde olduğu gibi vacibleri ve sünnetleri de vardır. Nitekim namazın farzlarından biri yerine getirilmediğinde ibadet geçerliliğini yitirir. Namazın altısı içerde altısı dışarda olmak üzere on iki farzı vardır. Dışındaki farzlar genellikle hazırlıkları kapsar. Namaz için gerekli olan maddi ve hükmi temizlikler, vaktin girmiş olması ve örtünme gibi şartlar dış kurallardır. Bunların yanı sıra namaz için öncelikle abdest yahut gusül alınması gerekir. Kişi, kendi bedeninden sonra kılık ve kıyafetlerinin de temizliğine önem vermelidir. İslamiyet'e göre temizlik, kişinin kendinde gördüğü değil dine göre pis sayılan şeylerdir. Namazdan önce yapılması gerekenler bu kadar önemli olduğu için namaz öncesi yapılan hazırlıklardan olan abdest ya da gusülde de aynı hassasiyeti göstermek gerekir. Bu sebeple kendi bakımına özen gösteren kadınların akıllarında makyajla namaz olur mu ya da makyajla abdest geçerli olur mu soruları var. Peki makyajlı iken abdest geçerli olur mu? Makyaj, abdest ve namaza mani midir? Bu haberimizde sizler için çok merak edilen bu soruların yanıtını araştırdık.

Kirpik lifting nedir, caiz mi? Kirpik lifting su geçiriyor mu? Takma kirpik..İLİŞKİLİ HABERKirpik lifting nedir, caiz mi? Kirpik lifting su geçiriyor mu? Takma kirpik..

MAKYAJ ABDESTE ENGEL OLUR MU? YÜZDE MAKYAJ VARKEN ABDEST...

Beş vakit namaz kılan bir kimse, gündelik yaşantısı içerisinde sık sık makyaj yapıyorsa abdest/gusül için bunu tamamen yüzünden arındırmalıdır. Kişi namahreme görünmeden tüm gün evde dursa dahi yüzünde makyaj var ise vakit namazları için makyajını silmelidir. Eğer yüzde kullanılan bu makyaj malzemeleri, ciltte tabaka oluşturmuyorsa yağ gibi akıp gidiyorsa abdeste ya da gusle herhangi bir engeli bulunmaz.

Cilde sürülen boya yüzde değil de abdestte geçen uzuvlardan herhangi bir yerinde ise bu da aynı şeydir. Örneğin; tırnaklara parlatıcı, oje gibi katman içeren kimyasallar sürmek vb. Dolayısıyla vücutta küçük bir nokta kadar dahi olsa o bölgenin tamamının yıkanmasını önleyen bir şey caiz olmaz.

Kuaförde ağda yaptırmak günah mı? (Özel bölge) Bikini bölgesine lazer epilasyon caiz mi?İLİŞKİLİ HABERKuaförde ağda yaptırmak günah mı? (Özel bölge) Bikini bölgesine lazer epilasyon caiz mi?

MAKYAJ VE ABDEST İLİŞKİSİ! SU GEÇİRMEYEN MAKYAJ MALZEMELERİ

Makyaj malzemelerinin su geçirme özelliği yoksa ve buna rağmen bile bile onları kullanarak abdest almak demek kişinin kendisini kandırması demektir.  Bu bir milimetrekarelik yer de olsa böyledir.

Makyaj ile namaz ya da abdestin sahih olup olmamasındaki esas mesele makyaj yapma değil makyajla abdest alma-gusletme meselesidir.

BİR YORUM YAPIN 1

Büşra 1 yıl önce

Merhaba. Tabaka oluşturmaya örnek verirsek, eyeliner evet tabaka oluşturuyor. Ama örneğin toz far deriye boya veriyor. Sanki ele bulaşan tükenmez kalemden farkı yokmuş gibi geliyor ama netlestiremiyorum. Toz far için de su temas etmiyor denilir mi bilginiz var mı?

Toplam 4 beğeni