Zemzem suyunun içtiğimiz sulardan farkı nedir? Faydaları nelerdir?

Bilimsel açıdan zemzem suyu normal sulardan çok daha farklı... İçeriğinde bulunan bileşenlerin insan sağlığına faydalı olduğunu bilim insanları da söylüyor. Zemzem suyunun nereden geldiğini herkes merak ederken, faydaları konusunda bir bilginiz var mı? Merak edilen bilgileri sizler için araştırdık. Zemzem suyu nedir ve faydaları nelerdir? Gelin birlikte inceleyelim…

"Durdur" anlamını taşıyan "zemzem" suyunun, hepimiz için yeri çok özeldir. Hz. Hacer (as) annemize ve O’nun vesilesiyle bütün insanlığa hediye edilmiş bir sudur. Zemzem suyunun Müslümanlar için manevi olarak çok önemli bir yer temsil etmesinin nedeni Hz. Hacer’in çaresizlikle oğlu Hz. İsmail’e su aramasıyla başlamıştır. Ancak dünyadaki bütün insanlığa hediye edilen zemzem suyunun bir de maddi boyutu vardır. Minerallerinin zenginliği açısından dünyadaki hiçbir su ile kıyas kabul etmez. Haberimizde iki farklı açıdan baktığımız zemzem suyunun özellikleri ve Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV) bu özel su hakkındaki hadislerini bulabilirsiniz.

HZ. HACER (RA) VE HZ. İSMAİL’İN ZEMZEM KISSASI

Hz. Hacer annemiz Hz. İbrahim (as) ile evliydi. Hz. İbrahim (as) Allah’tan (cc) gelen emir ile biraz erzak toplayıp Hz. Hacer ve henüz daha bebek olan Hz. İsmail’i alır ve Mekke’ye gider. Hz. İbrahim Rabbimizden gelen emir üzerine ailesini orada bırakıp geri döner. Hz. Hacer annemiz oğullarıyla orada günlerce yaşar. Erzakları gün geçtikçe azalmaktadır. Henüz oralar çöl olduğundan etrafta yardım isteyecek kimseleri bulamaz. Büyük bir çaresizlikle yardım bulma umuduyla Safa ve Merve tepeleri arasında koşar. Bu iki tepe arasındaki uzaklık yaklaşık 400 metredir. Hz. İsmail ağlamaktayken topuklarını vurduğu yerden su çıkar. Bunu gören Hz. Hacer, hızlıca oğlunun yanına koşar ve akan suyun etrafını toprakla çevreler. Bu davranışları sayesinde Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV) övgülerine mazhar olmuşlardır. “Allah, İsmâil’in anasına (Hacer’e) rahmet etsin! Şayet o, (suyun etrafını çevirmede) acele etmeseydi, zemzem, akan bir pınar olurdu.” (Buhârî) Yaşam kaynağı olan bu su sayesinde o topraklarda hayat başlamış ve medeniyetler yaşamıştır.

Hurma ve zemzemin faydaları neler? Zemzem suyu nasıl içilir?İLİŞKİLİ HABERHurma ve zemzemin faydaları neler? Zemzem suyu nasıl içilir?

ZEMZEMİN KANITLANMIŞ FİZİKSEL VE KİMYASAL ÖZELLİKLERİ

Zemzem suyu bütün insanlığı hayrete düşürme özelliğine sahip olduğu kadar kaynağı da bir o kadar merak uyandırıcı olmaya devam etmiştir. Yüzyıllardır yapılan araştırmalarda bilim insanları zemzem suyunun nereden çıktığına dair bilgilere hala ulaşamamıştır. İçeriğinde bulunan zengin minerallerin faydaları saymakla bitmez. Bilim insanlarının da odak noktası olan zemzem, diğer sulara kıyasla çok daha az kükürt içerir. Bu özellikleriyle zemzem, diğer su kaynaklarıyla kıyaslanamaz.

Diğer sulara kıyasla çok daha besleyicidir. “İbn Mâce” bir rivayetiyle Peygamber Efendimiz (SAV) “Zemzem ne niyetle içilirse o yararı sağlar.” Buyurmuştur. Gerek susuzluğu gidermek olsun gerek açlığı bastırmak olsun, güzel bir niyetle içildikten sonra o ihtiyaç karşılanır.

KALSİYUM VE MAGNEZYUM KAYNAKLIDIR

Özellikle hac ve umre ziyaretlerinde Kâbe’den getirilen zemzem suyunun oldukça fazla faydası bilinmektedir. 1,5 metre derinliğindeki kuyudan çıkarılan zemzem suyu, zengin mineraller içerir. Kalsiyum ve magnezyum kaynaklı olmasının yanında florür de içermesi, doğal mikrop öldürücü olduğunu gösterir.

KabeİLİŞKİLİ HABERKabe'nin bilinmeyen sırları! Kabe'nin içinde ne var?

ZEMZEM SUYUNUN FAYDALARI NELERDİR?

  • Enerji verir,
  • Göz sağlığını destekler,
  • Bakterilerle mücadele eder,
  • Kan trombositlerini artırır,
  • Hastalıkları iyileştirmeye yardımcı olur,
  • Hücreleri güçlendirir,
  • Kilo vermeye yardımcı olur,
  • Dinç bir vücut için destek olur,
  • Pozitif enerji verir,
  • Tamamen saftır,
  • Organları korur,
  • Gençleştirir,
  • Dayanıklılığı artırır,
  • Baş ağrısını hafifletir.

BİR YORUM YAPIN 0