Pijama ile namaz kılınır mı? Pijama ile namaz kılmak caiz mi? Eşofmanla namaz kılınabilir mi

Akla baliğ her Müslüman'ın günde beş defa namaz kılması farzdır. Namaz kılarken temiz kıyafet giyme zorunluluğu vardır. Pijama ile namaz kılınabilir mi? Çok merak edilen bu soruyu Diyanet İşleri Eski Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan sizler için yanıtladı.

Müslümanlara farz kılınmış olan namaz mutlaka yerine getirilmesi gereken bir sorumluluktur. Namaz kılarken insanların bazı mekruh davranışları vardır. Bunların bir kısmı vacip veya sünnet-i müekkedenin terkiyle meydana gelir ki, bu çeşit hareketler Peygamber Efendimiz'in de (SAV) devamlı şekilde yerine getirdiği fakat nadiren terk etmiş olduğu vacip ya da farz olmayan amellerdir. İslam'ın beş şartından biri olan namazda müstehap yani beğenilen kıyafetlerin giyilmesi uygun görülmüşken akıllarda, 'pijamayla namaz kılmak caiz midir' sorusu oluşmaya başladı. Peki pijama ile namaz kılınır mı? Çok merak edilen bu soruya Diyanet İşleri Eski Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan sizler için açıklık getiriyor. 

Cemaatle kılınan namazın hükmü nedir?İLİŞKİLİ HABERCemaatle kılınan namazın hükmü nedir?

PİJAMA İLE NAMAZ KILINIR MI?

İslam'ın beş şartından biri olan namaz, erkek ve kadın tesettürü sağlandıktan sonra kılınabilir. Ancak Allah Teala (c.c) kutsal kitabı Kuran-ı Kerim'de "Ey Ademoğulları! Her secde yerine vardığınızda süslerinizi (size yakışan giysiyi) giyinin. Yiyin, için ama israf etmeyin. Allah israf edenleri sevmez."( A'raf suresi, 31. Ayet) buyurmuşlardır.

islamın beş şartından biri namazdır

islamın beş şartından biri namazdır

Bu ayetten de anlaşılabileceği gibi pijama ile namaz kılınabilir. Fakat insanın kendisinden büyük, mertebesi yüksek birinin yanına giderken saygısından kaynaklı özenli giyindiği gibi, namaza durmadan önce de aynı hassasiyeti göstermesi uygundur. Yüce Allah'ın (c.c) huzuruna çıkarken de güzel ve temiz giyinmek daha hoş olacaktır.

El-Halık (cc) ne demek? El-Halık ismi şerifinin faziletleri nelerdir? Esmaül Hüsna El-Halık...

İLİŞKİLİ HABER

El-Halık (cc) ne demek? El-Halık ismi şerifinin faziletleri nelerdir? Esmaül Hüsna El-Halık...

BİR YORUM YAPIN 0