Esma-ül Hüsna'dan El-Bais (cc) ne demektir? Faziletleri nelerdir?

Allah'ı daha iyi tanımak için başvurduğumuz kaynaklardan biri Esma-ül Hüsna'dır. Rabb'imizin (cc) 100 güzel ismiyle süslenen listede bir esma da El-Bais'tir (cc). Her şeye gücü yeten Allah ölen insan, hayvan veya bitkileri öldüklerinde 'OL' der ve tekrar diriltir. Allah'ın isimlerinden birisi olan El-Bâis isminin anlamı ve faziletleri nelerdir? Hangi durumlarda okunur?

Bütün canlıları sonsuz nimetlerle donatan Allah'ı (cc) en güzel şekilde tanımamız gerekir çünkü Kendisine ibadet ettiğimiz Zat'ı (cc) daha iyi tanıyarak O'na en iyi şekilde kulluk etmiş oluruz. 100 güzel esmadan biriside El-Bais'tir. Sadece Allah'a verilen isim El-bais (cc) esması anlamıyla Yüce Zat'ın gücünü görmüş oluyoruz çünkü ölüleri tekrar yaratma gücü sadece O'na aittir. Haberimizde El-Bais esmasının anlamını ve faziletini, kitabımız Kuran-ı Kerim'de nerelerde geçtiğini bulabilirsiniz.

EL-BAİS (CC) NE DEMEK?

El-Bais (cc) esmasının tecellisi hem bu dünyada görülür ve de ahirette de görülecektir. 

El-Bais (cc) ne demek?

El-Bais (cc) ne demek?

    İsrafil sûr'u ilk üflendiğinde Allah'ın (cc) istediği bütün canlılar ölmüş olacak. İkinci defa üflediğinde ise bütün canlılar tekrar dirilecekler. Tekrar yaratılacak insan ve cinler bu günde mahşer kalabalığında yerlerini alacaktır. El-Bais (cc) isminin ilk tecellisi olan kıyametten sonra ölüleri tekrar diriltmek anlamını taşır. “Kıyamet vakti şüphe yok ki gelip çatacaktır ve Allah kabirde yatanları diriltecektir.” (Hac Suresi / 7. Ayet) Tekrar yarattıktan sonra Allah'ın imtihanıyla karşılaşılacaktır. “Ölü iken dirilttiğimiz ve kendisine, insanlar arasında yürüyeceği bir nur verdiğimiz kimsenin durumu, hiç, karanlıklar içinde kalmış, bir türlü ondan çıkamamış kimsenin durumu gibi olur mu? İşte kâfirlere, işlemekte oldukları çirkinlikler böyle süslü gösterilmiştir.” (Enam Suresi /122. Ayet)

El-Mecid (cc) ne demek? Neden El-Mecid (cc) esmasının tesbihi neden tercih edilir?İLİŞKİLİ HABEREl-Mecid (cc) ne demek? Neden El-Mecid (cc) esmasının tesbihi neden tercih edilir?

  Sonsuz güç ve kudret sahibi Allah (cc) El-Bais (cc) esmasıyla sonbaharda yaprakları dökülen ağaçların bahar aylarında tekrar yeşile büründürerek tekrar El-Bais esmasının tecellisini gösteriyor.

  Üçüncü anlamıyla da mecazi anlamda ölen kalplere yani katılaşan kalpleri uyandırarak onları takva yolunda ilerletir. Nefislerine ve şeytana uymuş kalpleri Allah'ın (cc) uyandırmasıyla doğru yola girmesine vesile olur. İlk olarak peygamberleri ve kitapları göndererek Allah (cc) kalpleri yumuşatır. İslam'In nuru ile yarattıklarını aydınlatır. 

EL-BAİS ZİKRİ NEDEN TERCİH EDİLMELİDİR?

El-Bais (cc) esmasını zikretmek

El-Bais (cc) esmasını zikretmek

  1. El-Bais ismi şerifinin sürekli zikrini yapan kimse Allah'ında izniyle üzerine farz olan ibadetleri istek ve sevgi ile yerine getirecektir.
     
  2. El-Bais esmasının zikrinin devamıyla biiznillah hayırlı kazançlar elde edilir.
     
  3. Çekingen insanların içine kapanıklığı El-Bais zikriyle umulur ki o kişiyi terk eder.
     
  4. El Bais (cc) zikriyle biiznillah hasta şifaya, yoksul ise bolluğa kavuşur.
     
  5. Sıkıntı veya kederden de kurtulmak için zikri tercih edilebilecek bir esmadır.   

BİR YORUM YAPIN 1

şüheda 1 yıl önce

ALLAH CC razı olsun