Esma-ül Hüsna'da yer alan El-Kaviyy (cc) ne demektir? El-Kaviyy esmasının faziletleri nelerdir?

Allah'ın (cc) en güzel 100 ismini içeren Esma-ül Hüsna'dan El-Kaviyy ismini tüm detaylarıyla ele aldık. Sonsuz güç ve kudret sahibi Allah (cc) El-Kaviyy esması ile kullarına kendisine hiçbir şeyin zor gelmediğini bildiriyor. Kur'an-ı Kerim'de birçok kez yer alan El-Kaviyy esması sayesinde en büyük dayanağımızın kuvvetini anlarız. El-Kaviyy (cc) ne demek ve faziletleri nelerdir? Kuran-ı Kerim'de nerelerde geçer?

Kuvvet kökünden türeyip sıfat olan kaviyy, "Güçlü olmak, gücü yetmek, bir işi gerçekleştirmek için aklen ve bedenen yeterli olmak" anlamına gelir. Kaviyy sıfatı Allah'a nispet edildiğinde, "Her şeye gücü yeten, kudret sahibi" anlamındadır. İslâm âlimi, fizikçi ve müfessir olan Fahreddin er-Râzî kavî isminin muhtevasını iki şekilde açıklamıştır. Ona göre "Allah'ın, hiçbir ferdi ve birimi dışarıda kalmamak üzere kâinatı etkilemesi" mânasına alındığında kādir, "Hiçbir şeyden etkilenmemesi" mânasında kullanıldığında ise vâcibü’l-vücûd niteliğini taşır (Levâmiʿu’l-beyyinât, s. 291). El-Kaviyy ismi şerifi, kulluk ettiğimizin zatın her şeye gücünün yettiğine bizlere iman ettirir. Nitekim O'nun dediklerini yapanların ve yolundan şaşmayanların akıbetinin hayr olduğunu Hz. Musa (as) ve O'na inananların Kızıldeniz'de yaşadığı olay ile daha çok idrak ederiz. Sonsuz kudret sahibi Allah'ın El-Kaviyy ismini haberimizde işledik. Bütün ayrıntılarıyla El-Kaviyy (cc) esması ve El-Kaviyy (cc) ismi şerifinin kudretin gösterildiği Hz. Musa (as) hadisesi...

EL-KAVİYY (CC) NE DEMEK?

El-Kaviyy (cc) ne demek?

El-Kaviyy (cc) ne demek?

Esma-ül HüsnaİLİŞKİLİ HABEREsma-ül Hüsna'dan El-Vekil (cc) ne demek? El-Vekil (cc) esmasının faziletleri nelerdir?

El-Kaviyy (cc) sonsuz ve mutlak gücün habercisidir. "...Allah'ın kadrini gereği gibi bilemediler. Şüphesiz Allah kuvvetlidir, mutlak güç sahibidir..." ( Hac suresi / 74. Ayet) Allah'ın kudreti karşısında hiçbir güç duramaz. El-Kaviyy ismi şerifi Allah'ın (cc) zati sıfatları arasında yer alır. Zati sıfatlara yaratılanların hiçbiri sahip olamaz çünkü sadece Rabb'imizin (cc) özel isimlerindendir. Her şeye gücü yeten Allah (cc) bütün eksik sıfatlardan münezzehtir. Ve Allah, kâfirleri öfkeleriyle geri çevirdi, bir hayra nail olamadılar (gâlip gelemediler). Ve Allah, savaşta mü’minlere (onları gâlip kılarak) kâfi geldi. Ve Allah; Kaviyy’dir (kuvvetli), Azîz’dir (yüce, gâlip). (Ahzab suresi / 25. Ayet)

El-Celil (c.c) ne demektir? El-Celil isminin faziletleri nelerdir? Esmaül Hüsna El-Celil...İLİŞKİLİ HABEREl-Celil (c.c) ne demektir? El-Celil isminin faziletleri nelerdir? Esmaül Hüsna El-Celil...

EL-KAVİYY (CC) FAZİLETLERİ

Tesbih ve Kuran-ı Kerim

Tesbih ve Kuran-ı Kerim

  • El-Kaviyy (cc) esmasının sürekli zikri biiznillah hastalıklara şifa bulunmasına vesile olur.
     
  • Yaşanan zorluklar karşısında El-Kaviyy esmasının sürekli zikri Allah'ın izni ile kolay kapıların açılmasına yardımcı olur.
     
  • Yolculuklarda okununca en güçlünün,  Allah'ın (cc) korumasına sahip olunur. 
     
  • Tekrar tekrar yapılan el-Kaviyy (cc) zikri borçların kolayca ödenmesine vesile olur.
     
  • El-Kaviyy (cc) zikrinin sürekli yapılmasıyla yaşanılan maddi ve manevi zorluklar Allah'ın (cc) yardımı ile geçer.
     
  • Tespih çekerken El-Kaviyy (cc) esmasını sürekli tercih edenler Allah'ın (cc) yardımı ile korktuklarından emin olurlar.

HZ. MUSA VE FİRAVUN KISSASI

Kızıldeniz

Kızıldeniz

Mısır'ın zalim imparatoru Firavun Hz. Musa'ya (as) verilen tebliğ görevini ifa etmesine izin vermemiştir. Peygambere yaptığı çeşit çeşit işkencelerle zalimlik unvanını almıştır. Rabbimiz (cc) peygamberleri en büyük imtihanlarla sınamıştır ancak sonunda onları kurtuluşa da sevk etmiştir. Hz. Musa (as) birçok mucize göstermesine rağmen Firavun O'na (as) inanmamıştır. Sonrasında sonsuz gücü olan Allah (cc) emriyle Kızıldeniz'e yürümüştür. Asasıyla denizi ikiye ayırmış ve O'na (as) inananlarla denizi geçmiştir. Onları takip eden firavun ise denizin ortasındayken Allah (cc) sonsuz gücü ve kuddetiyle denizi tekrar kapatıp ordusuyla birlikte firavunu denizin ortada bırakarak onları boğmuştur. Firavun ailesinin ve onlardan öncekilerin adet haline getirdiği gibi Allah’ın âyetlerini inkâr ettiler. Böylece Allah, günahlarından dolayı onları aldı. Muhakkak ki Allah, kuvvetlidir ve azabı şiddetlidir. (Enfal suresi / 52. ayet)

Eş-Şehid (cc) ne demek? Eş-Şehid ismi Kuran-ı Kerim'de nerede geçer?

İLİŞKİLİ HABER

Eş-Şehid (cc) ne demek? Eş-Şehid ismi Kuran-ı Kerim'de nerede geçer?
Esma-ül Hüsna'dan El-Hakk (cc) ne demektir? El-Hakk faziletleri nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Esma-ül Hüsna'dan El-Hakk (cc) ne demektir? El-Hakk faziletleri nelerdir?

BİR YORUM YAPIN 0