Sabır nedir? Neden sabredilir? Sabır ile ilgili ayetler nelerdir?

Başa gelen musibetlere gösterilen sabır çok önemlidir. Müslümanlar hayatları boyunca zorluklarla sınanacaklardır. İmtihanlara gösterdikleri sabırla belki cenneti kazanacaklar. Yaşanılan depremlerde ülke olarak çok sarsıldık. Yaşanılan felaket karşısında Müslümanlar'a sabır gösterilmesi emredildi. Musibetlere karşı sabredenleri Allah (cc) müjdelemiştir. Sabretmek için hangi dua edilir? Sizler için araştırdık.

Ülkemiz çok zor günlerden geçiyor. Depremler, enkaz altında kalanlar, kurtarılmayı bekleyenler, enkazdan kurtulup yakınlarından haber almak isteyenler ve daha bir sürü acı karşısında sergilenen tavır ile Allah'ın (cc) müjdesine biiznillah kavuşuluyor. Allah'ın (cc) istediği tavır sabırdır. Atalarımız boş yere sabrın sonu selamettir dememişlerdir. Sabırla hem bu dünyada kazanırız hem de ahiret dünyamızı kazanırız. Haberimizde sabır ne demek, neden sabredilir, sabrın mükafatı nedir sorularının cevaplarını bulabilirsiniz. Ayet ve hadisler ışığında sorulara verdiğimiz cevaplar aşağıdadır.

En güzel dua sözleri! Dua nasıl edilmeli? Dua etmeyi bilmeyenler için örnek dualarİLİŞKİLİ HABEREn güzel dua sözleri! Dua nasıl edilmeli? Dua etmeyi bilmeyenler için örnek dualar

SABIR NE DEMEK?

Sabrın sözlük anlamı îtidâli muhâfaza etme, tahammül gösterme, acıya katlanma, sıkıntı ve meşakkatlere karşı soğukkanlılıkla mukâvemet etme, aklın ve dînin gösterdiği yolda sebât etme mânâlarını taşır. Başa gelen musibetlere gösterilen tavır ile Allah'ın izniyle çok büyük müjdelere nail olunur. “Şüphesiz ki sizi biraz korku, biraz açlık, biraz mal, can ve mahsul eksikliği ile imtihan ederiz. Sabredenleri müjdele!” (Bakara suresi / 155. Ayet)

Sabırla yardım bekleyenler

Sabırla yardım bekleyenler

Zorluklarla imtihan olacağımızı kitabımız Kuran-ı Kerim'de yazılmışken ülkemizde yaşadığımız depremlerin de haberi adeta önce bildirilmiştir. İmtihanlara tabi tutulacağımız kesinken bunlar karşısında sabretmek bazen zor olabilir. Hayatımızın her anında olduğu gibi sabırsızlık huyundan kurtulmak için Allah'a (cc) sığınmalıyız. Hz. Musa'nın (as) Allah'ın (cc) izniyle gösterdiği mucizesi sonunda iman eden sihirbazların sabır için ettikleri dua aşağıdadır.

"Rabbena efriğ aleyna sabran ve teveffenâ muslimîn."

Ey Rabbimiz. Üstümüze sabır yağdır ve bizi müslüman olarak öldür.(A'raf suresi / 126. Ayet) 

 

BİR YORUM YAPIN 0