Şifa duası nasıl okunur? Şifa duası Arapçası ve Türkçe anlamı...

Hastalıklara karşı alınan tıbbi tedavilerin yanında Allah'a sığınıp O'ndan şifa dilemek gerekir. Bu haberimizde sağlık problemi ile karşı karşıya kalan kişiler için Peygamber Efendimiz (SAV)'in hasta olan akrabaları üzerine okuduğu şifa duasının Arapça okunuşu ve Türkçe anlamını ele aldık. Peki şifa duası nasıl okunur? Şifa duası Arapçası ve Türkçe anlamı...

Allah (c.c), kainattaki hiçbir canlı için şifasını vermediği bir hastalık yaratmamıştır. Peygamber Efendimiz (SAV) bir hadisi şerifinde, "Allah, şifasını vermediği hiçbir hastalığı yaratmamıştır. Onu bilen bildi, bilmeyen de bilmedi'' şeklinde buyurmuştur (Buhari, Kader, 4). Sağlık, insan için en büyük hazine olarak görülür. Yaşanabilecek en ufak bir sağlık problemi bile kişide psikolojik çöküntülere sebep olabilir. Bu durumda uzman önerisiyle tıbbi tedaviye başlanmalı ve aynı zamanda kişilerin manevi yönünü güçlü tutup Allah'tan şifa istemeleri önemlidir. Kur'an-ı Kerim'de de hastalıktan korunma, hastalıktan kurtulma ve hastalığa iyi gelen şifa duaları ile ayetleri bulunmaktadır. Hastalıktan kurtulma duası denildiğinde ise hiç şüphesiz akla ilk gelen, Peygamber Efendimiz (SAV)'in okuduğu şifa duasıdır. Peygamber Efendimizin şifa duası hadis kaynaklarında önemli bir yer tutar. En etkili, tesirli ve kuvvetli şifa ayetleri ile hastalıktan kurtulma için okunacak duaları içeriğimizden bulabilirsiniz.

şifa bulmak için hangi dualar okunur

şifa bulmak için hangi dualar okunur

Şifa salavatı nedir? Hastalara şifa için okunan şifa salavatıİLİŞKİLİ HABERŞifa salavatı nedir? Hastalara şifa için okunan şifa salavatı

PEYGAMBER EFENDİMİZ (SAV)'İN ŞİFA DUASI

Sağlığa kavuşmak için tıbbi olarak bütün tedavilerin yanında kişinin manevi olarak da desteklenmesi önemlidir. 

Hz. Âişe'den (r.a.) şöyle rivayet edilmiştir: "Hz. Peygamber (s.a.s.), hasta olan akrabalarının üzerine okuyarak sağ eliyle onları sıvazlar ve şöyle derdi:

Ezhibil-be'se rabben'nasi eşfi ve enteş'şafi la şifae illa şifauke şifaen la yugadiru sekame

Anlamı: Bu hastalığı gider ey insanların Rabbi! Şifâ ver, çünkü şifâ verici sensin. Senin vereceğin şifâdan başka şifâ yoktur. Öyle şifâ ver ki hiç bir hastalık bırakmasın.»” (Buhârî, Merdâ, 20; Müslim, Selâm, 46; Ebû Dâvud, Tıbb, 18, 19)

şifa duası nasıl okunur

şifa duası nasıl okunur

Kansere karşı okunacak en etkili dualar nelerdir? Kanserli kişiye en etkili duaİLİŞKİLİ HABERKansere karşı okunacak en etkili dualar nelerdir? Kanserli kişiye en etkili dua

HASTALARA OKUNACAK EN ETKİLİ VE TESİRLİ ŞİFA DUALARI

  • Bismillahi turbetu ardina ve rîkatu ba'dina yüşfe sakimuna bi-izni rabbina.

Anlamı: Allah'ın adıyla duâya başlarım. Bizim yerimizin toprağı ve birimizin tükürüğü vesilesiyle Allah'ın izniyle hastamız şifâ bulur" (Buhârî, Tıbb, 38; Müslim, Selâm, 54; Ebû Dâvud, Tıbb, 19)

  • Euzu bi izettillahi ve kudretihi min şerri ma ecidu.

Anlamı: Sağ elini vücudunda rahatsız olduğun mahalle koyup yedi defa mesh eyle ve her meshte: Hissettiğim bu hastalığın şerrinden Allah'ın izzetine ve kudretine sığınırım! de. Biiznillahi Teâlâ şifâ bulursun. (İbn Hanbel, IV, 217)

  • Bismillahi arkıyke min kulli şeyin yu'zike min şerri kulli nefsin ev aynin hasidin, Allahu yeşfike bismillahi arkıyke.

Anlamı: Allah’ın ismiyle seni rahatsız eden her şeyden sana okurum. Her nefsin veya hasetçi her gözün şerrinden Allah sana şifâ versin. Allah’ın adıyla sana okurum.»” derdi.(Müslim, Selâm 40)

Hz. Peygamber, bir rahatsızlıkları olduğu zaman Muavvizeteyn sûrelerini okur, kendi üzerine üfler ve onu eliyle üzerinden silerdi. Ve şöyle buyururlardı:

  • Bismillahi Allahümme dâvini bi devaike veşfini bi şifaike ve ağnini bi fadlike ammen sivâk vahzer anni ezake.

Anlamı: Allah'ın ismiyle. Ey Rabbim! Beni kendi devân ile tedavi et, bana kendi şifân ile şifâ ver ve beni kendi fazlınla Senden başkalarından müstağni kıl ve beni ezalardan uzak tut. (Heysemî, X, 180)

kuranı kerimde geçen şifa ayetleri nelerdir

kuranı kerimde geçen şifa ayetleri nelerdir

KUR'AN-I KERİM'DE GEÇEN ŞİFA AYETLERİ:

Şifa için okunan bazı ayetler şunlardır:

  • Tevbe Sûresi, 14. Ayet
     
  • Yunus Sûresi, 57. Ayet
     
  • Nahl Sûresi, 69. Ayet
     
  • İsrâ Sûresi, 82. Ayet
     
  • Şuarâ Sûresi, 80. Ayet
     
  • Fussilet Sûresi, 44. Ayet
Mimar Sinan'ın kullandığı deprem hasar tespit sistemi: Deprem terazisi nedir, nasıl çalışır?

İLİŞKİLİ HABER

Mimar Sinan'ın kullandığı deprem hasar tespit sistemi: Deprem terazisi nedir, nasıl çalışır?

BİR YORUM YAPIN 0