Birden fazla cenaze için tek bir namaz kılınır mı? İşte Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yanıtı...

Asrın felaketi olarak tarihe geçen depremde enkaz çalışmalarına devam ediliyor. Enkaz altında kalanların bazıları sağ şekilde kurtarılırken bazılarınınsa cansız bedenlerine ulaşıldı. Her birisi için cenaze namazı kılınması farz-ı kıfayedir. Peki birden fazla cenaze için tek bir namaz kılınır mı?

Müslüman olarak vefat eden her insan için toprağa verilmeden önce cenaze namazı kılınır. Farz-ı kifaye olan cenaze namazı din kardeşine yapılmış son görev olarak da görülebilir. Kadın veya erkek olsun bir kere namaz kılınınca farz yerine getirilmiş olur. 6 Şubat'ta meydana gelen depremler nedeniyle on binlerce vatandaş yaşama veda etti. Milyonlarca vatandaş, depremden vefat eden kişilerin cenaze namazlarının nasıl kılınacağını merak ediyor. Birden fazla kişinin cenaze namazı kılınır mı sorusunun yanıtı Diyanet İşleri Başkanlığı bildiriyle geldi. Konuya dair Diyanet İşleri Başkanlığının cevabını haberimizde bulabilirsiniz.

Üç cenaze

Üç cenaze

CENAZE NAMAZI ŞARTLARI

  1. Ölünün Müslüman olması gerekir.
     
  2. Tabutun cemaat önünde temiz bir yere konması gerekir.
     
  3. Vücut azalarının başıyla beraber en az yarısının olması gerekir.
     
  4. Namaz kılacak kimsenin özürsüz olarak bir şeye binmemiş veya oturmamış olması gerekir.

Cenaze namazı sevabı! Cenaze namazı nasıl kılınır, hangi dua okunur? Ölünün arkasından ağlamakİLİŞKİLİ HABERCenaze namazı sevabı! Cenaze namazı nasıl kılınır, hangi dua okunur? Ölünün arkasından ağlamak

Saydığımız şartlar oluşturulunca kılınan cenaze namazı için her mevtaya ayrı namaz kılma adeti Türk'ler tarafından benimsenmiştir. Ancak bugün yaşadığımız doğal afetler sonucu verdiğimiz binlerce kayıp için teker teker namaz kılma imkanı bazen bulunamayabiliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu birden fazla cenaze için aynı anda cenaze namazı kılınabilir mi sorusu için şu şekilde bildiri yayınladı:

"Birden fazla cenaze hazır olduğunda, bunların namazlarını ayrı ayrı kılmak daha uygun ise de, hepsi için tek bir namaz kılmak da yeterlidir."

Depremde oluşabilecek kafa travmalarına karşı dikkat!

İLİŞKİLİ HABER

Depremde oluşabilecek kafa travmalarına karşı dikkat!

BİR YORUM YAPIN 0