Esma-ül Hüsna'dan El-Mümit (c.c) ne demek? El-Mümit (c.c) faziletleri nelerdir?

Evrenin ve tüm canlıların yaratıcı olan Allah'ı (c.c) tanımanın en kolay yollarından biri Esma-ül Hüsna'daki 100 güzel isimdir. Bunlardan biri de sadece Allah'a (c.c) izafe edilen el-Mümit (c.c) ismi şerifidir. Peki Esma-ül Hüsna'dan El-Mümit (c.c) ne demek? El-Mümit (c.c) faziletleri nelerdir? İşte El-Mümit (c.c) esmasıyla ilgili tüm detaylar...

Allah (c.c) insanları yaratırken asla başı boş bırakmamıştır. İnsanları onlara yarattıktan sonra kendisine ibadet etmelerini emretmiştir. Ey insanlar! Sizi ve sizden öncekileri yaratan Rabbinize ibadet/kulluk edin ki sakınıp korunabilesiniz. (Bakara suresi / 21. Ayet) Verdiğimiz ayeti okuduktan sonra anlıyoruz ki kullarına sorumluluklar veren Rabbimiz (c.c) gün gelecek ne yaptıklarını onlara teker teker soracak. Sorgu anı gelmeden ilk aşamada insanların ahirete irtihal etmeleri gerekir. Bunun için bu dünyada alınacak nefesler bitmeli ve el El-Mümit (c.c) esmasının tecellisi görünmelidir. Haberimizde El-Mümit (c.c) esmasının ne anlama geldiğine ve faziletlerinin ne olduğuna ulaşabilirsiniz. Allah'ın (c.c) Hz. Muhammed (SAV) vasıtasıyla bütün insanlığa yolladığı kitabı Kuran-ı Kerim'de nerelerde geçtiğini bulabilirsiniz.

EL-MÜMİT (C.C) NE DEMEK?

El-Mümit (c.c) ne demek?

El-Mümit (c.c) ne demek?

 

El-Mümit (c.c) sadece Allah'a izafe edilen isimdir çünkü El-mümit (c.c) esmasının gereğini yerine getirebilecek tek güçtür. El-Mümit (c.c) ismi sayesinde ölümü yaratanın Allah olduğu ve kainattaki bütün canlıların ölümü tattıranın da O (c.c) olduğu anlaşılıyor. "Hayat veren de öldüren de odur. O, bir işe hükmettiği (karar verdiği) zaman ona sadece "Ol!" der. Ve o, hemen olur." (Mümin Suresi / 68. Ayet)

Esmaül HüsnaİLİŞKİLİ HABEREsmaül Hüsna'dan El-Muid (cc) ne demek? El-Muid (cc) faziletleri nelerdir?

Mümit ismi şerifi imate yani öldürme fiilinden türemiştir. Dünyaya yolladığı bütün canlılara ölümü tattırır. İnsanlar kıyamet gününde sorguya çekilmeden toplamda iki kere öldürecektir.

 Allah’ı nasıl inkâr edersiniz? (Kıyamet günü sur’a üfürüldükten sonra) siz ölü idiniz. Sonra sizi (kıyamet günü) diriltti. Sonra sizi (sur’a ikinci defa üfürüldüğünde) öldürecek. Sonra sizi (sur’a üçüncü defa üfürüldüğünde) diriltecek. Sonra (İndi İlâhi’de) O’na döndürüleceksiniz. (Bakara Suresi / 28. Ayet)

EL-MÜMİT (C.C) FAZİLETLERİ

Tespih çekmek

Tespih çekmek

  • El-Mümit (c.c) esmasını sürekli zikretmek biiznillah kötü huylardan kurtulmaya vesile olur.
     
  • El-Mümit (c.c) ismi şerifini tespih çekerken tercih etmek Allah'ın (c.c) izni ile ruhi ve manevi mertebesinin yükselmesine yardımcı olur.
     
  • Ya-Mümit (c.c) esmasını sürekli tekrarlamak ibadetlerden daha fazla zevk ve feyiz almaya yol açar.
     
  • Ya-Mümit (c.c) zikri manevi kalkan olarak insanları kötü huylardan ve haramlardan uzak tutar.
    El-muhyi (cc) ne demek? El-Muhyi hangi ayetlerde geçer?İLİŞKİLİ HABEREl-muhyi (cc) ne demek? El-Muhyi hangi ayetlerde geçer?  
  • Ya-Mümit (c.c) esmasıyla insan nefsinin şerrinden korunur.
     
  • Ya-Mümit (c.c) esması düşman ve zalimlerin kötülüklerine set çeker ve bireyi korur.
     
  • El-Mümit (c.c) esmasının sürekli zikri kalbin yumuşamasına hasıl olur.
     
  • El-Mümit (c.c) esmasıyla bilinçlenen insan kendine çeki düzen verir çünkü Allah (c.c) Kuran-ı Kerim'de: Nerede olursanız olun, ölüm size ulaşır. Hatta sağlam kalelerde olsanız bile. Eğer onlara bir iyilik isabet ederse: “Bu Allah’tandır.” derler. Ve eğer onlara bir kötülük isabet ederse: “Bu sendendir.” derler. De ki: “Hepsi Allah’ın katındandır.” Artık bu topluluğa ne oluyor ki söz anlamaya yanaşmıyorlar? ​(Nisa Suresi / 78. Ayet) buyurmuştur.
Depremzede bebeklere sütanne nasıl olunur? Bakan Yanık'tan açıklama geldi

İLİŞKİLİ HABER

Depremzede bebeklere sütanne nasıl olunur? Bakan Yanık'tan açıklama geldi

BİR YORUM YAPIN 0