Mukabele saatleri 2023! Mukabele ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda okunacak?

On bir ayın sultanı Ramazan ayının gelmesiyle birlikte, Müslümanlar mukabele saatlerini, günü ve hangi kanalda yayınlanacağı merak ediliyor. Ramazan ayı içerisinde 30 gün boyunca oruç ibadetiyle beraber her gün mukabeleler de yapılacak. Peki 2023 Mukabele başladı mı? Mukabele ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda okunacak? İşte mukabele saatleri...

Sözlükte "iki şeyi birbiriyle karşılaştırmak" anlamına gelen mukabele, üç aylarda ve özellikle Ramazan ayında cami, mescid ve evlerde; daha çok sabah, öğle, ikindi namazları öncesinde belirlenen bir kişi tarafından okunan, Kur'an'ı takip etmek suretiyle hatim indirme geleneğidir. Bu gelenek, Cebrâil'in Ramazan aylarında her gece Hz. Peygamber'e gelerek o ana kadar nazil olan ayet ve sureleri karşılıklı okuyup kontrol etmelerine dayanır. 2023 Ramazan ayının gelmesiyle birlikte de Müslümanlar mukabele gününü, saatini ve hangi kanalda yayınlanacağını merak ediyor.

mukabele ne zaman 2023

mukabele ne zaman 2023

Mukabele nedir ve mukabele nasıl yapılır? Mukabele ile hatim olur mu?İLİŞKİLİ HABERMukabele nedir ve mukabele nasıl yapılır? Mukabele ile hatim olur mu?

MUKABELE NE ZAMAN, SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA OKUNACAK?

Ramazan ayının ilk günü itibariyle başlayacak olan mukabele bayram arefesine kadar devam edecek. Mukabele, Ramazan ayı boyunca her gün Diyanet TV, Dost TV, Kanal 7 ve Semerkant TV'de yapılacak.

mukabele hangi kanalda saat kaçta

mukabele hangi kanalda saat kaçta

DİYANET TV MUKABELE SAATİ:

Diyanet TV'de mukabele her gün saat 07.00'de yayınlanacak.

KANAL 7 MUKABELE SAATİ:

Kanal 7'de ise ramazan ayı boyunca saat 05.30'ta ekrana gelecek.

BİR YORUM YAPIN 0