Kadir Gecesi ne zaman 2024? Kadir Gecesi Ramazan'ın kaçıncı gününe denk geliyor?

Ramazan ayının son günlerine yaklaşırken vatandaşlar Kadir Gecesi'nin ne zaman olduğunu araştırmaya başladı. Bin aydan daha hayırlı olarak müjdelenen Kadir Gecesi'nde Kur'an-ı Kerim indirilmeye başlandı. Peki Kadir Gecesi ne zaman 2024? Kadir Gecesi Ramazan'ın kaçıncı gününe denk geliyor?

On bir ayın sultanı Ramazan ayının içinde barındırdığı Kadir Gecesi'ne sayılı günler kaldı. Kadir Gecesi, Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlanması sebebiyle İslamiyet'te büyük bir öneme sahiptir. Kelime kökeni olarak "hüküm, şeref, güç, yücelik" gibi anlamları ifade eder. Dinî literatürde ise "leyletü’l-Kadr" şeklinde de geçer. Her yıl Ramazan ayının 26. gecesini 27. güne bağlayan zamanda idrak edilen Kadir Gecesi'nin hangi geldiği merak ediliyor. 2024 Kadir Gecesi hangi gün?

kadir gecesi ne zaman 2023

kadir gecesi ne zaman 2023

Peygamberimizin Kadir gecesi duası: Allahümme inneke afüvvün okunuşu ve anlamı! İLİŞKİLİ HABERPeygamberimizin Kadir gecesi duası: Allahümme inneke afüvvün okunuşu ve anlamı!

KADİR GECESİ NE ZAMAN 2024?

Diyanet İşleri Başkanlığı takvimine göre; Kadir Gecesi bu yıl nisan ayında idrak edilecek. 11 Mart'ta başlayan Ramazan ayı içerisinde yer alan Kadir Gecesi 5 Nisan 2024 Cuma günü idrak edilecek.

kadir gecesinin önemi nedir

kadir gecesinin önemi nedir

Kadir gecesi faziletleri ve ibadetleri! Kadir gecesi ayın kaçında? Kuran nasıl indirildi?İLİŞKİLİ HABERKadir gecesi faziletleri ve ibadetleri! Kadir gecesi ayın kaçında? Kuran nasıl indirildi?

KADİR GECESİ'NİN ÖNEMİ NEDİR?

İslam dininde Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı Kadir Gecesi, "Sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu gece" olarak kabul edilirken, Kur'an-ı Kerim'de adı geçen tek gece olarak yer alıyor.

Kur'an-ı Kerim'de Kadir suresinde bu gece şöyle anlatılıyor:

"Şüphesiz, biz onu (Kur'an'ı) Kadir Gecesi'nde indirdik. Kadir Gecesi'nin ne olduğunu sen ne bileceksin. Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir."

BİR YORUM YAPIN 0