Hz. Adem'den (as) Hz. Muhammed'e (SAV) gelene kadar namaz hep aynı şekilde mi kılınmıştır?

Dünya'ya gelen ilk insan ve ilk peygamber Hz. Adem (as) ile başlayan insanlık tarihinden son gönderilen peygamber Hz. Muhammed'e (SAV) kadar namaz ibadeti emredilmiştir. İslam'ın şartlarından biri namaz, tarih boyunca bütün Peygamberlere emredilmiştir ve dolayısıyla bütün insanlık dinin direği olan namazla mükellef olmuşlardır. Temel ibadet sabit kalsa da uygulamada değişiklikler söz konusu olmuştur.

İslam'ın beş şartından biri olan ve aynı zamanda son nefes verildikten sonra kabre girilince ilk sorunun geleceği yer olan namaz son derece ve asla vazgeçilemeyecek bir ibadettir. Dinin başı İslâm (kelime-i şehâdet getirerek Allah’a teslim olmak), direği ise namazdır. (Tirmizi) Hz. Muhammed'in (SAV) ümmetinden önceki ümmetlere de farz kılınan namazın kuralları vardır. Kuran-ı Kerim'de her gün akla baliğ Müslümanlara beş vakit namaz kılmaları emredilmiştir ve de sonunda çok güzel müjde de verilmiştir. Büyük günah işlenmedikçe beş vakit namaz ve iki cuma, aralarındaki günahlara kefarettir. (Müslim) Çok büyük müjdeyle gelen namaz Hz. Muhammed'e (SAV) ve bütün ümmetine farz kılınmadan önce tarih boyunca öbür ümmetlere de zorunlu muydu? İlk peygambere gelen ilk namaz emrinden itibaren son peygambere gelen namaza kadar ibadette değişiklikler olmuş mudur? Verdiğimiz soruların cevaplarını haberimizde bulabilirsiniz. 

NAMAZ HANGİ ÜMMETLERE FARZ KILINDI?

Namaz kılmak

Namaz kılmak

Tek hak din olan İslam'ı kabul eden bütün bireylere namaz farz kılınmıştır. Dünyanın kuruluşundan bu yana Allah'ın (c.c) yolladığı bütün peygamberler hak dinin yani İslam'ın peygamberleridir. Tarih boyunca süregelen bütün dinlerde namaz ibadeti farz kılınmıştır. Ey rabbimiz! Ben zürriyetimden bir kısmını, senin kutsal evinin (Kâbe) yanında tarıma elverişli olmayan bir vadiye yerleştirdim. Bunu yaptım ki rabbim, namazı kılsınlar. İnsanların gönüllerini onlara meylettir ve çeşitli ürünlerden onlara rızık ver ki şükretsinler. (İbrahim suresi / 37. Ayet) Rabbim! Beni ve soyumdan gelecek olanları namazı devamlı kılanlardan eyle; rabbimiz, duamı kabul et. (İbrahim suresi / 40. Ayet) Son gelen peygamber Hz. Muhammed'den (SAV) önce gelen bütün peygamberler namaz için benzer emirler almıştır ve hepsi de ümmetlerine gelen emri yaymışlardır.

Nafile namazlar ve faziletleri! Nafile namaz nasıl kılınır? 2 rekatlık ve 4 rekatlık namaz...İLİŞKİLİ HABERNafile namazlar ve faziletleri! Nafile namaz nasıl kılınır? 2 rekatlık ve 4 rekatlık namaz...

DÜNYA'NIN KURULUŞUNDAN BU YANA NAMAZ KILMA ŞEKLİ DEĞİŞMİŞ MİDİR?

Namaz kılmak

Namaz kılmak

Namaz İslam dininde en önemli ibadetlerden biridir. Tek hak din olan İslam'da namaz günde beş kere emredilmiştir. Namazın içinde farklı farklı hareketler vardır ve bütün insanlığa Peygamber'imizin (SAV) hadisleriyle bildirilmiştir. Namazı dosdoğru kılın, zekatı verin ve rüku edenlerle birlikte siz de rüku edin. (Bakara suresi / 43. Ayet) Namaz ibadeti Hz. Muhammed'e (SAV) gelmeden önce bütün peygamberlere de gelmiştir. Diğer peygamberlere gelen namazlarda belki vakit ve şeklinde farklılar olabilir ancak şüphesiz olarak Allah'a (c.c) secde etmek bütün ümmetlere farz kılındı.

Gebelikte detaylı ultrason neden önemli? Uzmanı önerdi: Yüzde 70'i tespit ediliyor

İLİŞKİLİ HABER

Gebelikte detaylı ultrason neden önemli? Uzmanı önerdi: Yüzde 70'i tespit ediliyor

BİR YORUM YAPIN 0