Hz. Muhammed'e (SAV) büyü yapılmış mıdır? Peygamber'imiz (SAV) büyüden nasıl korunmuştur?

Alemlere rahmet olarak gönderilen peygamber Hz. Muhammed (SAV) bir insan idi. Bütün insanoğlunun başına gelen ve onları etkileyen olaylardan Efendimiz'de (SAV) etkilenmiştir. Hz. Muhammed (SAV) hem fiziki hem de manevi yollarla düşmanlarıyla savaşmıştır. O'na (SAV) zarar vermek isteyenler O'na büyü yapabilmiş midir? Cevabı haberimizde.

Allah (c.c) ahir dünyaya yolladığı insanlara yol göstericide yollamıştır. Size içinizden bir Resûl gönderdik. Size ayetlerimizi okuyor, sizi arındırıyor, size Kitab’ı, hikmeti ve bilmediklerinizi öğretiyor. (Bakara suresi / 151. ayet) Efendimiz'inde (SAV) yaratılan her insan gibi ihtiyaçları vardır. Aynı zamanda her insan gibi de kötü kimselerin hedefi olma ihtimali de vardır. 

“…De ki: «Rabbimi tenzîh ederim. Ben bir beşer olan rasûlden başka bir şey değilim.» İnsanlara hidâyet geldiği zaman, inanmalarına mânî olan sâdece: «Allâh peygamber olarak bir insan mı gönderdi?» demiş olmalarıdır. De ki: «Yeryüzünde huzur içinde yerleşip dolaşanlar (insan değil de) melek olsalardı, Biz de onlara gökten peygamber olarak bir melek gönderirdik.” (İsrâ suresi / 93.- 95. Ayetler)

Peki. alemlere rahmet olarak gönderilen peygambere, Hz. Muhammed'e (SAV) büyü yapılmış mıdır? Eğer büyü yapıldıysa Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) tehlikeli durumdan nasıl kurtulmuştur?


Dua etmek

Dua etmek

HZ. MUHAMMED'E (SAV) BÜYÜ YAPILMIŞ MIDIR?

63 yıllık ömründe Peygamber Efendimiz Hz Muhammed (SAV) birçok kötülükle savaşmıştır. O'na (SAV) açılan fiziki savaşlar haricinde, birçok manevi tuzakla da muhatap olmuştur. Allah'ın (c.c) izni ve yardımıyla hepsinin üstesinden gelen Peygamber Efendimiz'in (SAV) bir gün Hz. Aişe validemizle (as) arasında şöyle bir muhabbet geçti.  

Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (SAV)  evhamla yapmadığı işleri yaptım diye düşünüyordu. Bu durumu farkeden Hz. Aişe (as) validemiz:

Hz. Aişe (as): Bir gün benim yanımda iken Allah'a dua etti, sonra tekrar dua etti.

Hz. Muhammed (SAV): “Ey Aişe, hissettin mi, sorduğum husustâ Allah bânâ fetvâ verdi?”

Hz. Aişe (as):“Hangi hususta Ey Allah'ın Resülü?” 

Hz. Muhammed (SAV):“İki kişi bana gelip, biri başucumda, diğeri de ayak tarafımda oturdu. Biri diğerine: “Bu zâtın rahâtsızlığı nedir?” dedi. Öbürü: “Büyüdür!” dedi. Önceki tekrar sordu: “Kim büyüledi?” Diğeri: “Lebîd İbnu'l-Asâm adındaki Benî Züreykli bir Yahudî.” diye cevap verdi. Öbürü: “Büyüyü neye yaptı?” dedi. Arkadaşı: “Bir târâkla saç döküntüsüne ve bir de erkek hurmâ tomurcuğunun içine!” cevabını verdi. Diğeri:“Pekalâ, şimdi nerede?” diye sordu. Arkadaşı: “Zervân kuyusunda!” cevâbını verdi.”

Kurşun döktürmek nedir? Neden kurşun dökülür? Kurşun dökmek İslamİLİŞKİLİ HABERKurşun döktürmek nedir? Neden kurşun dökülür? Kurşun dökmek İslam'a göre sakıncalı mıdır?

Bunun üzerine Rasulullah (SAV) ashabından bir grupla birlikte o kuyuya gitti ve baktığında kuyunun üzerinde bir hurma vardı.

Sonra benim yanıma dönüp: “Ey Aişe! Allah'a yemin olsun, kuyunun suyu sanki kına ıslatılmış gibi (bulanık) ve (o kuyu iIe sulanan) hurmâ ağaçlarının başları da sanki şeytanların başları gibiydi!” dedi. 

Hz. Aişe (as): “Ey Allah'ın Resülü! Onu (kuyudan) çıkardın mı?” diye sordum.

Toprağa gömmek

Toprağa gömmek

Hz. Muhammed (SAV)“Hayır” dedi ve ilave etti. “Bana gelince, Allah bana âfiyet lutfetti ve şifa verdi. Ben ondan halka bir şer gelmesine sebep olmaktan korktum!”

Resulullah onun gömülmesini emretti ve yere gömüldü.” (Buhârî, Müslim)

BİR YORUM YAPIN 0