Efendimiz (SAV) veda hutbesinde insanlığa hangi uyarılarda bulunmuştur?

Yanında olan ashabı kadar kıyamet kopana kadar dünyaya gelecek milyarlarca ümmetini de düşünen, gönderilen en son peygamber Hz. Muhammed (SAV) yaptığı son hacda bütün müminleri uyarmıştır. Efendimizin (SAV) uyarıları veda hutbesinde yer alır. Peki Efendimiz (SAV) veda hutbesinde insanlığa hangi uyarılarda bulunmuştur? Sizler için Efendimizin (SAV) veda hutbesinde yaptığı uyarıları madde madde yazdık.

Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e (SAV) nübüvvet görevi verildiği andan itibaren ashabını ve ileride dünyaya gelecek bütün Müslümanları düşünmüştür. Birçok güzel huyunun yanında ümmetini düşünme özelliğiyle Allah'ın (c.c) sevgili kulu olma unvanına ulaşmıştır. İbrahim halilulah, Allah’ın dostu; Musa, safiyullah, Allah’ın seçkin kulu; ben ise -Allah’ın bana bir ihsanı ve bir ikramı olarak- habibullahım, Allah'ın sevgili kuluyum. (Tirmizî) Nefs ve şeytan ikilisinden korunmak için Efendimiz (SAV) Kuran-ı Kerim ve Kendi'sinin (SAV) hadislerini bırakmıştır. 

...Size öyle bir emânet bırakıyorum ki, ona sımsıkı sarıldığınız müddetçe yolunuzu şaşırmazsınız. O emânet, Allah'ın Kitâbı ve Nebîsi'nin Sünnet'idir... (Hâkim)

 Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (SAV) son haccında yaptıkları veda hutbesinden başlıkları çıkarttık ve haberimizde yer verdik.

Cennete götüren faziletli zikir ve dualar! Cennete gitmek için ne yapmalıyız?İLİŞKİLİ HABERCennete götüren faziletli zikir ve dualar! Cennete gitmek için ne yapmalıyız?

HZ. MUHAMMED'İN (SAV) VEDA HUTBESİNDEKİ BAŞLIKLAR

  • Hutbesine başlarken Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) yaptıkları haccın belki son hac olabileceğini söyledi.
     
  • Dokunulması haram, mukaddes sayılan olguları-maddeleri sıraladı. Canlara, mallara ve namuslara tecavüzün haram olduğunu söyledi.
     
  • Zamanı gelince Allah'a mutlaka kavuşulacağını ve yapılanların hepsinden hesaba çekileceğini söyledi.
     
  • Her bir bireyin kendisine verilen emanetin son derece kutsal olduğunu belirten Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) aynı zamanda faizin de kesinlikle haram olduğunu söylemiştir.

    Allah
    Allah

     
  • Yıllarca süren kan davalarının kaldırıldığını söyledi.
     
  • Şeytanın kendinden ve vesveselerinden uzak durun dedi.
     
  • Kadın ve erkeklerin birbirleri üzerlerinde hakları vardır. Kadınların Allah'ın (c. c) emaneti olduğunu belirtti.
     
  • Kuran-ı Kerim
    Kuran-ı Kerim

     
  • Miras hukukuna uyun ve kimsenin hakkını yemeyin dedi.
     
  • Kuran-ı Kerim'den ve sünnetten uzaklaşmayın dedi.
     
  • Aşırıya gitmekten uzak durun dedi.

 

Düğün pastası nasıl seçilir?Konsepte göre düğün pastası seçimleri!Düğün pastası kaç katlı olur?

İLİŞKİLİ HABER

Düğün pastası nasıl seçilir?Konsepte göre düğün pastası seçimleri!Düğün pastası kaç katlı olur?

BİR YORUM YAPIN 0