Eşi eve bağlamak için muska yaptırılır mı? Muskadan daha etkili yöntem nedir?

Müslümanlar duanın ne kadar etkili bir silah olduğunu bildikleri için hayatlarının her anında duaya yer veririler. Peki, ahir dünya da yaşanılan zorluklardan kurtulmak için büyü yoluna başvurulması ne kadar doğrudur? Necmettin Nursaçan'la Sohbetler programına gelen eşi eve bağlamak için muska yaptırılır mı sorusuna Nursaçan cevap verdi. Büyü yerine alternatif yöntem sunan Nursaçan'ın cevabı haberimizde.

Kanal 7 ekranlarında her Cumartesi sizlerle buluşan Necmettin Nursaçan'la sohbetler programında arayan herkes soruların cevaplarını en doğru kaynak olan Kuran-ı Kerim'den ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (SAV) hadislerinden alıyor. Diyanet İşleri Emekli Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan gelen sorulara engin bilgileriyle ve onlarca yılların verdiği tecrübeleriyle cevap veriyor. Programa gelen sorulardan biri de ailede yaşanan sorunların çözümü için hangi yollara başvurulması gerektiği hakkındadır. Bir kadın izleyici eşinin sürekli dışarda olduğunu söyledi ve eşini eve bağlamak için muska yaptırmanın günah olup olmadığını sordu. İyi niyetle muska yaptırmak günah mı? İzleyicinin sorusuna Necmettin Nursaçan'ın verdiği cevap aşağıda. 

Hz. MuhammedİLİŞKİLİ HABERHz. Muhammed'e (SAV) büyü yapılmış mıdır? Peygamber'imiz (SAV) büyüden nasıl korunmuştur?

EŞİ EVE BAĞLAMAK İÇİN MUSKA  YAPILIR MI?
NECMETTİN NURSAÇAN'IN CEVABI

Necmettin Nursaçan: Kocayı eve bağlamak için sevgide, hürmette, iyi davranışlarda kusur etmemeliyiz. En güzel giysilerimiz dışarıya, kötü elbiselerimiz içeriye olmamalı. Güzel elbiselerim içeriye olmalı. İçeride kötü elbise, iş elbisesi ama dışarıda en güzel elbiseler. Öyle değil, güler yüzle tatlı dille karşılamalıyım. Muskadan etkili olan budur. Muska ile yola gidilmez. Daha kibar daha nazik, güler yüzle bir kahvesini ikram etmek. Kocacığım bir yorgunluk kahvesi içelim mi? 

Muhsin Bay: Hocam buna rağmen düzelmiyorsa ne olacak? O sevgi bir şekilde geçmiyor. Ne olacak o zaman? Son çarede erkek eve bağlı olsun diye muska yaptıralım diyor.

Necmettin Nursaçan: Muska yolu yok. 

Muhsin Bay: O yol kapalı diyor hocam. Peki, nasıl muska hocam? Cenabı Hakk’ın güzel isimlerini zikrediyor, onu da kocasına okuyor.

Necmettin Nursaçan: İşte o duadır. Bu muska değildir. Ya Vedud (c.c), Ya Allah (c.c). Vedud ne demek? Sevgiyi veren, sevginin kaynağı, seven, sevilen, sevilmeye layık olan Allah (c.c). Rabb’imizin mübarek ismiyle zikredelim. Bir de bakacaksın gönüller karşılıklı sevgi-saygı duygularıyla dolmuş olacaktır. Yoksa gidip filanca kişiye muska yazdıralım. Yok. Duayı kendimiz yapalım. En etkili muska budur. 

Muhsin Bay: Hocamızın kastettiği falanca yerde bir hoca var, muska yazıyormuş, kocam evde kalsın, eve bağlansın muskası yaptıralım. Buna hocam karşı. Yoksa siz kendiniz okuyun.

 

BİR YORUM YAPIN 0