Ahir zamanda kıymetli olacak üç şey nedir? Müminlerin korumaları gerekecek hasletleri nelerdir?

Peygamber'imizin (SAV) dünyaya teşrif etmeleriyle ahir zamana girilmiştir. Kıyamet kopana kadar sürecek bu zaman dilimi hakkında birçok ayet ve hadis vardır. İnsanların bir kısmı hayata asıl gelme amaçlarını unutacak ve gayri meşru birçok durum söz konusu olacaktır. Peki ahir zamanda en çok aranacak üç haslet nedir? Hz. Muhammed'in (SAV) saydığı üç kıymetli şeyi haberimizde bulabilirsiniz.

Allah (c.c) dünyayı yaratmıştır. Sonrasında sayılarını bilemeyeceğimiz varlıklar yaratmıştır. İnsan, Allah'ın (c.c) yarattığı en şerefli mahluktur. "Gerçekten biz Âdem evlatlarını şerefli kıldık, karada ve denizde kendilerini taşıyacak vasıtalar nasip ettik, onlara helal ve hoş rızıklar verdik ve onları yarattığımız varlıkların çoğuna üstün kıldık.” (İsra Suresi / 70. ayet) İnsanlara atfedilen bu şerefle birlikte üstlerine bazı sorumluluklar yüklenmiştir. Son durağını düşünen Müslümanlar ellerinden geldiğince Allah'ın (c.c) yolladığı yasaklara ve kurallara riayet etmeye çalışırlar. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (SAV) dünyaya gelmeleriyle ahir zamana, kıyamet kopmadan önce yaşanacak son zaman dilimine, girilmiş bulunur. Ahir zaman da dünyanın son zamanlarıdır ve "Ahir zamanda bir takım kimseler ortaya çıkacaklar da dini dünyaya alet edecekler ve insanlara yumuşak görünmek için kuzu postuna bürüneceklerdir. Dilleri şekerden tatlıdır, fakat kalpleri kurt kalbidir." (Tirmizî) Hadisten de anlaşılabileceği gibi insanların birçoğu ahlaki özelliklerini kaybedecekler ancak öyle bir grup insan olacak ki en kıymetli üç özelliği ahir zamanlarında da taşıyacak. Haberimizde üç güzel hasletin ne olduğunu bulabilirsiniz.

helal kazanç

helal kazanç

KIYMETLİ ÜÇ ÖZELLİK

Öyle bir zaman gelecek ki o zaman şu üç şeyden daha kıymetli bir şey olmayacaktır:
- Helal dirhem / helal para / helal mal.
- Kendisiyle ünsiyet edip huzur bulacağın bir dost.
- Kendisiyle amel edilecek bir sünnet / Hz. Peygamber ve sahabenin  takip ettiği yol.”
(Münavi)

Ahir zaman ne demek? Ahir zamanın sonu ne zaman gelecek?İLİŞKİLİ HABERAhir zaman ne demek? Ahir zamanın sonu ne zaman gelecek?

1) HELAL KAZANÇ: Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in Müslümanları helal kazanılan rızkın peşinde koşulmayacağı konusunda uyarır. Bir zaman gelir ki, insanlar, yalnız malın, paranın gelmesini düşünür, helalini ve haramını düşünmezler. (Buhari)

2) GERÇEK DOST: Ahir zamanda güvenebilecek, yakınlık kurulabilecek, samimiyet            kurulabilecek ve nazlanabilecek gerçek bir arkadaş.

3) PEYGAMBER'İMİZİN (SAV) SÜNNETLERİ: Peygamber'imizin (SAV) sünnetlerine           riayet edenlerin sayısı azalacak.

En iyi ve en etkili güneş kremleri 2023!

İLİŞKİLİ HABER

En iyi ve en etkili güneş kremleri 2023!
Doğum korkusu nedir, belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir? Tokofobi türleri nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Doğum korkusu nedir, belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir? Tokofobi türleri nelerdir?

BİR YORUM YAPIN 0