Kötü alışkanlıklardan nasıl kurtulur? Alkol gibi kötü alışkınlıklardan kurtulmanın yolları

Kötü alışkanlıklar insanların hayatlarını alt üst eder. Önü alınmazsa kişilerin yaşam kalitesini düşüren alışkanlıkları terk etmek bazen zor olabilir. Kötü alışkanlıklardan tamamen kopmak için alınacak maddi tedbirler yanında manevi reçetelerde uygulanması tavsiye edilir. Her hafta Kanal 7 ekranlarında yayınlanan programında Necmettin Nursaçan kötü alışkanlıklardan kurtulmanın yollarını anlattı.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Müslümanlar öbür dünyada cenneti kazanmak için ahir dünyada nefs ve şeytan gibi iki azılı düşmanla savaşırlar. Allah'ın (c.c) rızasını gözeterek sürdükleri yaşamda kişiler bazen şeytandan gelen vesveselere yenik düşüp günah işlerler. Gerçek şu ki, şeytan sizin düşmanınızdır, öyleyse siz de onu düşman edinin. O, kendi grubunu, ancak çılgınca yanan ateşin halkından olmağa çağırır. (Fatır Suresi / 6. ayet) Alkol tüketmek Allah'ın (c.c) yasakladığı bir harekettir. Hiç şüphesiz şeytan içki ve kumar yoluyla sizin aranıza ancak düşmanlık ve kin bırakmak, sizi Allah’ı zikretmekten ve namaz kılmaktan alıkoymak ister. Artık bunlardan vazgeçtiniz, değil mi? (Mâide suresi / 91. Ayet) Peki alkol batağına düşen kişi ümitsizliğe kapılmalı mıdır? Kıyamet kadar açık olacak tövbe kapısı Müslümanlara tam tersini söylüyor. Yakını alkol batağına düşmüş bir kişi Diyanet İşleri Eski Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan'a başvurdu. Çaresiz durumda kalan izleyici manevi nasıl bir yol izleyebileceğini sordu. Engin bilgileriyle soruya cevap veren Necmettin Nursaçan'ın görüntülerine haberimizde yer verdik. Alkol bağımlılığından kurtulmak için hangi dualar okunur?

Malt içeceği ne demek? Malt içeceği tüketmek caiz mi?İLİŞKİLİ HABERMalt içeceği ne demek? Malt içeceği tüketmek caiz mi?

KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN KURTULMAK İÇİN HANGİ DUALAR OKUNUR?
DİYANET İŞLERİ ESKİ BAŞKAN YARDIMCISI NECMETTİN NURSAÇAN'IN CEVABI

Necmettin Nursaçan

Necmettin Nursaçan

Necmettin Nursaçan: Kötü alışkanlıklardan kurtulmak için dua gerekir ama duanın da ön şartı vardır. Tövbekar olmak.

Vetubu ilallahi cemian eyyuhel muminune le allelekul tuffium. Ey müminler top yekün tövbekar olun ki mutluluğa eresiniz. En nedebu tövbetün. Pişmanlık tövbedir.

Allah’ım mülkünde yaşıyorum, nimetlerinle besleniyorum, Müslüman ana ve babadan dünyaya geldim. Haramdır dediğin, pistir dediğin, şeytan işidir dediğin şeye nasıl kendimi kaptırırım.

Bu benim yüreğimi yakmalı. Derin bir pişmanlık duymalıyım. Dua etmeliyim. Duada ısrarcı olmalıyım.

Rabbimizin öğrettiği dua: Rabbena fağfirlana zunu bena ve keffir anna seyyi atina ve teveffena meal ebrar. Rabbimiz bizim günahlarımızı bağışla. Kötülüklerimizi ört, canımızı iyilerle beraber al. ( Al-i İmran suresi / 193. ayet)

İyi arkadaşta lazım. Dua evet ama duada ne diyorum. Ya Rabbi beni salih kullarınla yaşat. Salih kullarınla haşreyle.

O yüzden, sadece şu ilacı al şu hastalığa iyi gelir gibi değil. Kötü ortamdan; söyle arkadaşını söyleyim seni. Kişi akranından azar. Kebuter ba kebuter baz bağ baz. Keklik keklikle uçar. Doğan doğanla uçar. 

Rabbimiz buyuruyor ki, ayeti kerimede; Yevme ye Abdulla zalimu. Zalim kişi o gün pişmanlığından ellerini ısırır. Vah, filanı dost edinmeseydim. La kad ezelleni a zikri be ce ağdini. O adam benimle arkadaş olduktan sonra beni Allah’ı anmaktan, namaz kılmaktan uzaklaştırdı. 

La hilla yevmeizm ba hum li badun adüv. Bazı dostlar var ki o gün birbirine düşman olacak. Beni sen yaktın, bana sen sebep oldun.

Ama illel mutteki. Muttaki kullar öyle değil. Burada dost orada da dost olacaklardır. 
Önce tövbekar olmalıyız. Allah’ın lütuflarını, nimetlerini düşünmeliyiz. Yaptığım işin nasıl nankörlük olduğunu düşünmeliyim. Nankörlüğün karşılıksız kalmayacağını:

Hak sillesinin sadası yoktur. Bir vurdu mu devası yoktur. 

Ya eyyühellezi amenu hu enfusekum ve ehlikum ve naran ve kuduhennasu vel hicara.

Ey müminler yakacağı insan ve taş olan cehennem ateşinden kendinizi, eş ve çocuklarınızı kurtarınız. Büyük mahkemede en büyük ziyana uğrayanlar kendilerini, eş ve çocuklarını ziyana sokanlardır. 

Rabbimizin öğrettiği dua: Rabbena fağfirlana zunubena. Ya Rabbi günahlarımızı bağışla. Ve keffir anna seyyiatına. Hatalarımız ört. Ve teveffena alebrar. Ya rabbi has kullarınla yaşat. Canımızı onlarla beraber al.

Arkadaşında yatıya kalmak isteyen çocuğa izin verilmeli mi? Nasıl bir tutum sergilenmeli?

İLİŞKİLİ HABER

Arkadaşında yatıya kalmak isteyen çocuğa izin verilmeli mi? Nasıl bir tutum sergilenmeli?
Doğal gaz patlaması neden olur? Doğal gaz sıkışması nasıl olur?Doğal gaz sıkışması belirtileri

İLİŞKİLİ HABER

Doğal gaz patlaması neden olur? Doğal gaz sıkışması nasıl olur?Doğal gaz sıkışması belirtileri

BİR YORUM YAPIN 0