Güne başlama duası! Sabah uyanınca hangi dua okunur?

Sabah güne güzel başlamak için okunacak dualar vardır. Günün güzel geçmesi için sabahları hangi dua okunur? Hz. Peygamber sabahları hangi duayı okumuştur?

Çağrı, seslenme ve isteme anlamına gelen dua, insanın, halini Allah'a arz etmesi ve niyaz etmesini, kendi kudreti yetmediği için Rabb'inden istemesini ifade eder. Bu bağlamda dua, Müslümanın tek çaresidir. Dua, kulun Allah'la kurduğu bir köprü, en güçlü bağdır. Dua ederken farklı kültürlerde ayakta durma, diz çökme, secde etme, başını eğme, elleri göğe kaldırma, gibi çeşitli davranış biçimleri olsa da aslında bunların hiçbiri duanın kabulü için şart olmadığı gibi başın açık ya da kapalı olması da fark etmemektedir. Duanın esas gücü kulun samimiyetinden ve içten bir niyazla Rabb'ine yönelmesinden gelir.

sabah duası

sabah duası

Bol müşteri duası! Esnaflar için bol müşteri ve bereket duası!İLİŞKİLİ HABERBol müşteri duası! Esnaflar için bol müşteri ve bereket duası!

GÜNÜN GÜZEL GEÇMESİ İÇİN SABAHLARI OKUNACAK DUA

Sabahları güne güzel başlamak ve günün güzel geçmesi için okunacak dualar vardır. Sabah kalktıktan sonra bu duayı samimi bir kalple okuyanın sabahı aydınlık, günü bereketli olur. İşte sabahları okunacak dualar:

  • "Sübhaneke Allahümme ve bihamdike, eşhedu en lâ ilâhe illâ ente, estağfiruke ve etûbü ileyk"

Anlamı: Her türlü eksiklikten uzak Allah'ım! Hamd sanadır. Senden başka hiçbir ilah olmadığına şehadet ederim. Sana sığınırım ve senden tövbe dilerim.

Bu dua sabahları herhangi bir saat okunabilir.

  • "Allâhümme rabbe hâzihid-davât-it-tâmmeti ves-selâtil-ḳâimeti âti Muḥammeden-il-vasîlete vel-faẓîlete ve'btıḳâ'e ver-rafe'ate ve'd-derecâtel- 'ûliyyete minel-Cenne veğfir-lihî veğfir-nâ veftaḥ lehû fîha ebvâbe rahmetike ve innekî ḥâlüküş-şeyânih"

 Bu dua sabah ezanı okunurken ya da okunduktan sonra edilmedir.

  • Ayetel Kürsi

Allah'ın koruması altına girmek için okunur.

  • Nas Suresi

Sabahları kötülüklerden ve kötü hislerden korunmak için okunur.

Ayet-el KürsiİLİŞKİLİ HABERAyet-el Kürsi'nin okunuşu ve faziletleri nelerdir?

Nazardan korunmak için Felak ve Nas suresi okunuşu! Felak ve Nas ne için okunur?İLİŞKİLİ HABERNazardan korunmak için Felak ve Nas suresi okunuşu! Felak ve Nas ne için okunur?

HZ. PEYGAMBER'İN SABAH DUASI

Hadis-i Şerif'te şöyle buyrulmuştur: "Kim akşamleyin üç defa şu duayı okursa, sabaha kadar ona ânî bir belâ isâbet etmez. Kim de bunu sabah üç kere okursa, akşama kadar ona ânî bir belâ isâbet etmez." (Ebû Dâvûd Edeb 101/5088; Tirmizî, Deavât 13).

İşte o dua:

"Bismillahillezî lâ yedurru mea'smihî şey'ün fi'l-ardı velâ fi's-semâ' ve hüve's-semîu'l-alîm."

Anlamı: Allah'ın adıyla başlarım ki onun adıyla başlayana yerde ve gökte hiçbir şey zarar vermez. O (Allah), işiten ve bilendir.

Kullanılmış yağ nereye dökülür? Kullanılmış yemeklik yağlar lavaboya dökülür mü

İLİŞKİLİ HABER

Kullanılmış yağ nereye dökülür? Kullanılmış yemeklik yağlar lavaboya dökülür mü
MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0