Saksıda tohumsuz sebze nasıl yetişir? Saksıda kırmızı biber yetiştirme

Saksı yetiştirme ve bahçe için düzenlemelerde gereken düzen ve bakımın yapılması oldukça önemlidir. Tohumlu sebze üretiminde olduğu gibi tohumsuz sebze üretimi için bazı pratik çözümleri sizlerle paylaşıyoruz. Saksıda kırmızı biber yetiştirmenin püf noktaları nelerdir? İşte, saksıda sebze yetiştirmenin püf noktaları...

Sebze ve meyveyi, açık pazar, manav gibi yerlerden almak yerine ev ortamında da doğal yollarla tüketimi sağlanmaktadır. Son günlerde organik sebzelerin öneminin artmasıyla birlikte bahçede sebze yetiştirmeye bir hayli ilgi artmış durumda. Kolayca ekebileceğiniz birçok sebze bulunuyor. Evde sebze yetiştirme pratik yolları nelerdir? Saksıda kırmızı biber yetiştirmenin püf noktaları nelerdir? Kırmızı biber saksıda nasıl yetiştirilir? Doğal yollarla sebze nasıl yetiştirilir? Tohumsuz sebze yapımı nasıl olmalıdır? Merak ettiğiniz yanıtlar için haberimizin içeriğine göz atınız...

Taze fasulye nasıl yetiştirilir? Toprakta ve pamukta fasulye yetişmenin yollarıİLİŞKİLİ HABERTaze fasulye nasıl yetiştirilir? Toprakta ve pamukta fasulye yetişmenin yolları

saksıda kırmızı biber nasıl yetiştirilir

saksıda kırmızı biber nasıl yetiştirilir

SAKSIDA KIRMIZI BİBER NASIL YETİŞİR?

Torf, bahçe toprağı ve gübre karışımlı toprağı saksının içine yerleştiriniz. Biber yetiştirmek için %60 bahçe toprağı, % 20 torf, % 20 gübre karışımlı toprak ideal olandır. Toprak karışımını ve biber tohumlarını dikkatli bir şekilde seçtiğiniz saksıya yerleştiriniz. Tohumları, toprağın en az 3 cm altında kalacak şekilde ekmeye özen gösteriniz. Ekim sırasında toprağınızın soğuk değil, ılık hatta sıcak olması gerekmektedir. Biberlerin sarkmaması için, biberler büyüdükçe çubuk ile destek sağlayabilirsiniz. Saksıyı güneş gören yere koymaya özen gösteriniz. Toprak kuru kalmamalı her gün yeterli ölçüde su vermeyi ihmal etmeyiniz.

saksıda domates yetiştirme

saksıda domates yetiştirme

SAKSIDA DOMATES NASIL YETİŞTİRİLİR?

- Domatesleri yarıya kesiniz daha sonra toprağa yerleştiriniz. Toprakla üzerini kapatınız. Daha sonra saksıyı güneş alan bir mekanda bekletiniz ve 2 günde bir kez sulamayı ihmal etmeyiniz. İki hafta içerisinde filizlendiğini göreceksiniz.

Evde saksıda havuç nasıl yetiştirilir? Saksıda havuç yetiştirme yöntemleriİLİŞKİLİ HABEREvde saksıda havuç nasıl yetiştirilir? Saksıda havuç yetiştirme yöntemleri

Saksıda limon nasıl yetişir

Saksıda limon nasıl yetişir

SAKSIDA LİMON NASIL YETİŞİR?

Limon tohumları yani çekirdeğini biriktiriniz. Organik limon olmasına özen gösteriniz. Köklerin güçlenmesi için saksıyı 15 litre büyüklüğünde seçebilirsiniz. Organik gübre içeren toprak seçerseniz, fidenin büyümesi için gerekli koşulları en iyi şekilde sağlamış olursunuz. Filizlenme döneminde limon saksısını gün ışığı gören bir yerde muhafaza ediniz. Yetersiz ışık varsa, bitki yetiştirmek için kullanılan ışıklardan satın alabilirsiniz. Yeteri ölçüde su koyunuz ama çamur haline getirmeyiniz. Toprağı kuru bırakmamaya özen gösteriniz.

Muşmula saksıda nasıl yetişir

Muşmula saksıda nasıl yetişir

SAKSIDA MUŞMULA NASIL YETİŞTİRİLİR?

Fidanların dikilmesi için yaprak dökümü beklenmelidir. Kasım ayı dikime başlamak için en ideal aydır. Kasım ayının 1. ve 2. haftalarından başlayarak Nisan ayına kadar sürebilir. Muşmula fidanlarının dikileceği çukurlar yaklaşık olarak 50 cm kazılmalı ve fidelerin köklerinin hava almayacak şekilde toprakla kapatılması ve sıkıştırılması gerekir. Dikme işlemi tamamlanıp toprak yeterince sıkıştırıldıktan sonra her bir fideye 10-15 litre kadar su vermeyi ihmal etmeyiniz. Sulama evresi fidanların toprağa tutunarak kök salması için önemlidir.

Saksıda pırasa nasıl yetiştirilir?

Saksıda pırasa nasıl yetiştirilir?

SAKSIDA PIRASA NASIL YETİŞTİRİLİR?

Pırasa tohumlarını ekeceğiniz saksı toprağının, gübresine torf karışımı olup olmadığına bakınız. Tohumların çimlenmesi için, tohumları ıslak bir bez üzerine koyunuz ve ılık bir yerde bırakınız. Birkaç gün sonra onları biraz kurutabilir ve saksıya kolaylıkla ekebilirsiniz. Her tohum arasında mesafe bırakmayı unutmayınız.

Kereviz saksıda nasıl yetişir?

Kereviz saksıda nasıl yetişir?

KEREVİZ SAKSIDA NASIL YETİŞTİRİLİR?

Kereviz tohumlarını,1 gün su içerisinde veya nemli bir bez içerisinde bekletmeniz, çimlenme oranına yarar sağlamaktadır. Kereviz tohumlarını bir kap içerisinde çimlendirme yaparken,1 cm boşluk bırakarak ince elenmiş toprak ve torf karışımından oluşan toprakla doldurunuz ve fısfıs yardımıyla nemlendiriniz. Kereviz tohumlarını yerleştirdikten sonra geriye kalan kısmı aynı toprakla doldurunuz. Doldurma işlemi tamamlandıktan sonra yüzey toprağını fısfıs yardımıyla nemlendiriniz ve streç film ile üzerini kapatınız. Bir süre kontrol ederek  toprağı fısfısla nemlendirmeye devam ediniz. Tahmini tohumlarının çimlenmesi 15-20  gün arasındadır. Kereviz  tohumları çimlenmeye başladığında streç filmi kaldırınız ve direkt güneş ışığından uzak tutunuz. Kereviz tohumları fide şekline geldiğinde yaklaşık 4-5 cm kadar serpildiğinde, daha büyük bir saksıya aktarmanız sağlıklı bir hareket olacaktır.

Mısır saksıda nasıl yetişir?

Mısır saksıda nasıl yetişir?

MISIR SAKSIDA NASIL YETİŞTİRİLİR?

Çiğ mısır tanesini bir sıra şeklinde kürdan yardımıyla çekip çıkarınız. Taneleri kağıt havlunun üzerine dökünüz. Serpilmiş tanelerin üzerine su spreyi şişesi ile su püskürtme yöntemi uygulayınız. Islattığınız mısır tanesini ve kağıt havlunun üzerine bir kağıt havlu koyarak birbirine yapıştırınız. Nemli şekilde 7 gün bekletiniz. Kağıt havlu kaldırdığınızda oluşan filizi toprağa dikiniz. Bir diğer kolay yöntem ise mısır tanelerini nemli toprağın üzerine serpip üzerini toprak ile örtünüz.

Saksıda mısır yetiştirme

Saksıda mısır yetiştirme

Toprağın durumuna göre su ilave ediniz. Bir hafta sonra mısırın filizlendiğini göreceksiniz.

Saksıda mısır üretimi

Saksıda mısır üretimi

SARIMSAK SAKSIDA NASIL YETİŞTİRİLİR?

Top bir sarımsağın dişlerini ayırınız. Toprağın içerisine ekiniz.10 gün kadar bekleyiniz. Derin bir kaba koymadığınız taktirde daha düzgün bir sarımsak çıkımı sağlanacaktır. Sarımsakları çıkar çıkmaz koparmamaya dikkat ediniz.

Saksıda sarımsak nasıl yetiştirilir

Saksıda sarımsak nasıl yetiştirilir

TOHUMSUZ SEBZE ÜRETİMİ NASIL YAPILIR?

- Saksıya marulun baş kısmını ekiniz. Kök kısmının 5 cm kadar olmasına özen gösteriniz. Kök marulu suyun içerisine batırıp çıkartılmış bir şekilde ekiniz.

Saksıda marul yetiştirme

Saksıda marul yetiştirme

- Soğanın kök tarafını saksı toprağına yerleştiriniz. Üzerini toprakla kapattıktan sonra toprağın kuru veya ıslak olmamasına dikkat ederek toprağı ılıman bir halde bırakınız.

Saksıda soğan yetiştirme

Saksıda soğan yetiştirme

- Brüksel lahana yetiştirmek için ise kök kısmını toprağa ekiniz. C vitamini zengin olan bu besin için küçük saksılar ideal bir tercih olacaktır.

saksıda pancar nasıl yetiştirilir

saksıda pancar nasıl yetiştirilir

SAKSIDA PANCAR BİTKİSİ NASIL YETİŞTİRİLİR?

Nemi seven pancar bitkisi için toprağı yeteri miktarda nemli bırakmanız önemlidir. Kuru bırakmamaya özen gösteriniz. Toprağın ihtiyacına göre gübreleme yapınız. Yapraklarına tozlama yaparsanız daha güçlü olmalarını sağlamış olursunuz. Pancar için yüksek sıcaklığa gerek yoktur. Hatta çimlenme döneminde gelişimi olumsuz etkilemektedir. İdeal bir kış bitkisidir. Pancar bitkisi ekimi, yatak sistemi denilen bir yöntemle yapılmalıdır. Ortalama 1,5 metrelik bir alan içerisinde, yaklaşık 30 cm ara verilerek  4-5 sıra şeklinde yatak oluşturduktan sonra her bir sıra içerisindeki tohumlar ise 3-4 cm aralık verilerek ekiniz. Tohum ekiminden sonra toprak merdane yardımıyla sıkılaştırma sağlayınız. Yapraklar sararmaya başladığında ise hasat işlemine geçilmelidir. Bitki, yaprağı ile topraktan sökülüp çıkartılır.

Assos nerede ve nasıl gidilir? Assos sahilleri turizm sezonuna hazırlanıyor

İLİŞKİLİ HABER

Assos nerede ve nasıl gidilir? Assos sahilleri turizm sezonuna hazırlanıyor

BİR YORUM YAPIN 0