En kolay derin dondurucu nasıl temizlenir? Derin dondurucu temizlemenin püf noktaları nelerdir?

Derin dondurucu, bütün yiyeceklerin taptaze olarak saklanabildiği ve kullanışıyla hemen her evde yerini alıyor. Yiyeceklerin hijyenik ortamda saklanması için rutin olarak temizlenmesi gerekir. Peki en kolay derin dondurucu nasıl temizlenir, derin dondurucu temizlemenin püf noktaları nelerdir? Detaylar haberimizde...

Derin dondurucu temizliği, taze dondurulmuş yiyeceklerin muhafaza edilmesi ve sağlığımız açısından çok büyük önem taşır. Derin dondurucu temizliği genelde mutfakta yapılacak işler listesinde en son gelir. Dondurucuya yerleştirdiğiniz yiyecekler güzel paketlenmediği takdirde bozulur ve dondurucuda istenmeyen kokulara neden olur. Özellikle et poşetleri güzel bir şekilde buzdolabı poşetine konulmazsa zamanla kokar. Eğer derin dondurucunuzun kapağını açtığınızda burnunuza hoş olmayan kokular geliyorsa derinlemesine bir temizlik yapmanızın zamanı demektir. Uzun süre buzdolabında bekletilen yiyeceklerin kokuları ve artıkları zamanla dondurucu da kirlenmeye ve kokuya neden olur. Bu nedenle arada dondurucuyu temizlemek gerekir. Derin dondurucuyu temizlerken dikkat edilmesi gerekenleri sizler için derledik.

Bulaşık makinesi nasıl kullanılır? Bulaşık makinesinin ömrünü kısaltan kullanıcı hataları! İLİŞKİLİ HABERBulaşık makinesi nasıl kullanılır? Bulaşık makinesinin ömrünü kısaltan kullanıcı hataları!

Derin dondurucu temizlenin püf noktaları

Derin dondurucu temizlenin püf noktaları

DONDURUCU TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR?

- Dondurucuyu temizlemeden önce fişini çıkarın. Ardından içinde bulunan donmuş gıdaları güneşe maruz kalmayacak şekilde bir yere çıkarın.

derin dondurucu en kolay nasıl temizlenir

derin dondurucu en kolay nasıl temizlenir

Dondurucunun içinde yer alan buzlar eridikten sonra buz parçalarını bez yardımıyla çıkarın ve mutfağın lavabosunun içine koyun.

Dolabı temizlerken herhangi kesici bir alet kullanmayın. Dolabın içinde kalan eriyen suyu da bez yardımıyla alın.

Cam ocak nasıl temizlenir? Cam ankastre ocak su lekesi nasıl çıkarİLİŞKİLİ HABERCam ocak nasıl temizlenir? Cam ankastre ocak su lekesi nasıl çıkar

buzdolabı temizliği

buzdolabı temizliği

Bir kovanın içerisine su, sirke ve karbonat koyup silme işlemine geçin. Çok lekeli ise silme işlemini tekrarlayın.

Daha sonra dondurucuyu kuru bez yardımıyla iyice kurutun. Elinizin geçmediği yerleri bir çubuk yardımıyla kurulayabilirsiniz.

- Derin dondurucu tamamen kuruduktan sonra bütün yiyecekleri düzenli bir şekilde yerleştirebilirsiniz. Yerleştirdikten sonra buzdolabının fişini takmayı unutmayın.

dondurucu temizliği ne zaman yapılmalı

dondurucu temizliği ne zaman yapılmalı

DERİN DONDURUCU NE KADAR SÜREDE TEMİZLENMELİ?

  1. Derin dondurucunuzu hangi aralıklarla temizlemeniz sizin belirlemeniz gerekir. Ama dondurucuları en az yılda 2 defa temizlemeniz daha doğru olur. Yılda en az iki kez yapacağınız temizlikte derin dondurucunun tüm parçalarını yıkayarak detaylı bir şekilde temizlemeniz gerekir.
  2. Ayrıca dondurucuların ayda bir defa kontrol etmeli, saklama süresi sona eren, yanlış muhafaza nedeniyle bozulan yiyecekleri bekletmeden çıkarıp atmanız gerekiyor.
  3. Dondurucuyu pratik bir şekilde kullanmak isterseniz koyduğunuz gıdaların üzerine yaptığınız tarihlerini ve saklama sürelerini gösteren etiketler yapıştırabilirsiniz.
  4. Dondurucuları temizlerken dikkat etmeniz gereken püf noktalarından bazıları çok çabuk temizlemeniz gerektiğidir.
  5. Ayrıca temizlerken kesinlikle deterjan kullanmamalısınız. Karbonat ve sirke de iyi birer temizleyicidir. Dezenfekte etme özelliği olan sirke ve karbonat, bakteri ve mikropları yok eder.
  6. Dondurucunun içini sirkeli ya da karbonatlı su ile sildikten sonra mutlaka kuru bir bezle kurulayarak nemden arındırmalısınız.
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 2

Burçin 2 yıl önce

Deterjan kesinlikle kullanılmamalıdır yazıyor en alt kısımda. Daha yukarıda ise su bulaşik deterjani karbonat sirke ile silin yazıyor. Bilgiyi düzeltmenizi rica ederim

Toplam 4 beğeni

Yusuf 3 yıl önce

Sirke asitik üründür, buzdolabı yüzeyinde deformasyon ve kokuya neden olur. Buzdolabının içi sadece duru su ve karbonat ile temizlenmelidir. Diğer ürünler zarar verir. Kullanma kılavuzlarında bu bilgi var.

Toplam 8 beğeni