Virüslerin baş düşmanı: Orenga çayı ne işe yarar? Oregano bitkisinin faydaları nelerdir?

Kekikle karıştırılan ancak tamamen farklı bir bitki olan orenga koku ve aromasıyla yemeklere renk katar. Yüzyıllardır tüketilir ancak tam olarak kimse adını bilmez. Anadolu mutfağında farklı isimlerle bilinir. Dünyada ise özellikle İtalya mutfağında soslara eklenir. Kekik ile aynı aileden geldiğinden o da vitamin bakımından zengindir. Çay formunda tam bir ilaç etkisi gösterir. Oregano bitkisinin faydaları nelerdir?

Kara kınık, mercan köşk ve güvey otu gibi isimlerle de bilinen oregano, sonbahar mevsiminde tarlalardan toplanır. Tıpkı zahter ve kekik gibi toplanan oregano onlar gibi kokar. Oldukça lezzetli olan oregano aromasıyla ağızda unutulmaz bir tat bırakıyor. İçinde carvacol maddesi oldukça etkendir. Bu madde virüs ve bakterileri anında yok eder. Bu yüzden toplanıp sadece yemekler için kullanılmaz aynı zamanda çay formunda tüketilir. Çoğu kişi karıştırsa da kekik ile tamamen farklıdır. Kekik daha sert kokulu ve aromalıdır. Oregano ise daha yumuşak aromalı ve kokuludur. 

kekikle karıştırılıyor

kekikle karıştırılıyor

Kekik yağı koronavirüse iyi gelir mi? Kekik otu ve kekik çayının faydaları nelerdir?İLİŞKİLİ HABERKekik yağı koronavirüse iyi gelir mi? Kekik otu ve kekik çayının faydaları nelerdir?

OREGANO ÇAYI NE İŞE YARAR?

Güçlü bir K vitamini olan oregano bitkisi çay formunda tüketildiğinde üst solunum hastalıklarına neden olan virüslerin etkinliklerini azaltır. Kaynamış bir bardak suyun içine bir çay kaşığı oregano ekleyip demlenmesini bekleyin. Daha sonra süzerek içine yarım çay kaşığı bal ekleyip tüketebilirsiniz. Bu çay sayesinde vücut sıcaklığını da dengeleyerek kısa sürede hastalıkları atlatabilirsiniz.

koku ve tat olarak kekikten daha yumuşak bir yapısı var

koku ve tat olarak kekikten daha yumuşak bir yapısı var

OREGANO BİTKİSİNİN FAYDALARI NELERDİR?

  • Parazitlerin bağırsak ya da mide de birikmesini önler. 
     
  • Hasara uğramış hücrelerin hızla iyileşmesini sağlar. 
     
  • Sinir sistemini yatıştırarak beyni rahatlatıp uyku halini kolaylaştırır.
     
  • Güçlü kokusu sayesinde tıkanan sinüslerin açılmasını sağlar.
     
  • Duş sırasında kaynar suya bir kaç tane taze yaprak koyarak etkili bir buhar sağlayarak gözenekleri açarak temizlemesini kolaylaştırır.
     
  • Bal ile beraber tüketildiğinde balgam söktürücü etkisi sayesinde boğazda biriken tüm balgamın atılmasında yardımcı olur. 

Sinir otunun bilinmeyen faydaları nelerdir? Sinir otu ve kekik karışımı ne işe yarar?İLİŞKİLİ HABERSinir otunun bilinmeyen faydaları nelerdir? Sinir otu ve kekik karışımı ne işe yarar?

kekik ile koku ve aroması aynı değil ancak görüntüsü aynı

kekik ile koku ve aroması aynı değil ancak görüntüsü aynı

OREGANO YAĞI NE İŞE YARAR?

Yapraklar ezilerek elde edilen oregano yağı, ılık suyun içine eklenip gargara yapılır. Bu sayede ağız için bakterilerini azaltır.

Cilt hastalıklarında egzama ve sedef gibi yüzeysel sağlık sorunlarının şiddetini azaltmada yardımcı olur.

Şampuanın içine damlatarak kepek ya da saç derisi sorunlarını çözebilirsiniz.

BİR YORUM YAPIN 0