Arefe günü hangi ibadetler yapılır?

Bayramın birinci gününden önce geçirilen güne arefe denir. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V) arefe günü için "Günlerin en faziletlisi arefe günüdür" buyurmuştur. Peki, bu mübarek günde nasıl ibadet edilmeli? Sizler için arefe günü ibadetlerini derledik.

Bu yıl Ramazan Bayramı arefesi Haziran ayının 14. gününe rastlıyor. Oruç tutmanın Kur'an okumanın ve nafile namaz kılmanın çok sevap olduğu arefe gününde nasıl ibadet edilmesi gerektiğini sizler için araştırdık. 

Arefe günü oruçlu geçirilmelidir. Peygamber Efendimiz (S.A.V.) Arefe günü tutulan oruç için "Arefe günü tutulan oruç, geçmiş bir senenin ve gelecek senenin günahlarına kefaret olur" buyurmuştur.

arefe günü hangi namazlar kılınmalıdır

arefe günü hangi namazlar kılınmalıdır

İşrak veya Duha (kuşluk) namazı nasıl kılınır? Kuşluk namazı vakti ve kılınışıİLİŞKİLİ HABERİşrak veya Duha (kuşluk) namazı nasıl kılınır? Kuşluk namazı vakti ve kılınışı

AREFE GÜNÜ HANGİ NAMAZLAR KILINMALIDIR? 

Arefe günü günlük kılınan namazların yanında farklı namazlarda kılınmalıdır. Arefe gününü ibadetle geçirmek isteyenler kuşluk, tesbih ve şükür namazlarını kılabilir. Bu günde sadaka vermekte çok büyük bir sevaptır. Arefe günü sık sık tesbih çekilmelidir.

Arefe gününde tavsiye edilen ibadetler arasında bin ihlası şerif okumakta vardır. 

Bunların dışında mezarlıklar ziyaret edilerek Kur'an okunabilir.

KUŞLUK NAMAZI NASIL KILINIR? 

Kuşluk namazı, güneş doğduktan 45 dakika sonra kılınır. İki rekattan 8 rekata kadar kılınabilir. Birinci rekatında Duha namazını kılmaya diye niyet edilir. Sübhaneke, Fatiha ve Kur'an'dan bir süre okunur. İkinci rekatta ise Fatiha ve Kur'an'dan bir sure okunur. Oturulduğunda ise Ettehiyyatu, Allhumme Salli, Allahumme Barik ve Rabbena duaları okunur.

kuşluk namazı nasıl kılınır

kuşluk namazı nasıl kılınır

Nafile namazlar ve faziletleri! Nafile namaz nasıl kılınır? 2 rekatlık ve 4 rekatlık namaz...İLİŞKİLİ HABERNafile namazlar ve faziletleri! Nafile namaz nasıl kılınır? 2 rekatlık ve 4 rekatlık namaz...

TESBİH NAMAZI NASIL KILINIR? 

Namaza başlarken, 'Allah rızası için tesbih namazı kılmaya' diye niyet edilir. Sübhaneke suresinden sonra "Sübhânellâhi ve’l-hamdülillâhi velâ ilâhe illallahü vallahü ekber" denilir. Daha sonra Fatiha suresi okunur. Fatiha suresinin ardından da yine 10 kere "Sübhânellâhi ve’l-hamdülillâhi velâ ilâhe illallahü vallahü ekber" denir. 

Bu tesbih, rükuya varınca, rükudan kalkınca, birinci secdede, secdeden kalkınca ve ikinci secdede 10'ar kez söylenir. Kalan tüm rekatlar bu şekilde yapılamaya devam edilir. Böylelikle 4 rekat tamamlanmış olur. 

ŞÜKÜR NAMAZI NASIL KILINIR

Allah'ın bahşettiği nimetlere şükretmek için kılınan şükür namazı şu şekilde kılınır: İlk önce "...şükür namazı kılmaya" diye niyet edilir. Daha sonra sübhaneke, Fatiha ve Kur'an'dan bir süre okunur. İkinci rekatta, Fatiha, bir sure okunur ve rükuya gidilir. Oturulduğunda Ettehiyyatü,Allahumme Salli, Allahümme Barik ve Rabbena duaları okunur.

arefe günü hangi tespihler çekilir

arefe günü hangi tespihler çekilir

AREFE GÜNÜ HANGİ ZİKİRLER ÇEKİLMELİ? 

 Arefe günü, bol bol İhlas suresi okunmalıdır. Bunun dışında şu zikirler çekilmelidir:

- La ilahe illellahü vahdehü la şerike leh, Lehül mülkü ve lehül hamdü ve hüve ala külli şey`in kadir.

- Allahümme salli ala Muhammedin ve enzilhül muk`adel mükarrebe ındeke yevmel kıyameh.

- Allahümme salli ala Muhammedin ve enzilhül muk'adel mükarrebe ındeke yevmel kıyameh. 

BİR YORUM YAPIN 0