Arpacık en hızlı nasıl geçer? Göz hastalıkları ve arpacık için şifalı dualar

Gözünde arpacık çıkan kişilerin bu rahatsızlıktan kurtulması için uyguladığı tıbbi tedavi yöntemlerinden sonra manevi reçetelere uymasında fayda var! Dualara sarılarak üstesinden gelebileceğiniz bazı sağlık problemlerinde işinize yarayacak dua önerimiz sizlerle! Arpacığı geçiren kesin çözüm ne, arpacık duası nasıl yapılır? Göz hastalıkları ve arpacık için şifalı dualar

Göz kapağının iç kısmında oluşan bir tür iltihabi enfeksiyon olan arpacık, dışa dönük şişlik ve kızarıklık ile kendini belli eden mikrobik bir göz rahatsızlığıdır. Kirpik dipleri aşırı miktarda yağlı bir yapıya sahip olan kimselerde daha kolay ve sık çıkabilen arpacık, estetik açıdan göze hoş gelmediği gibi zaman zaman hissettireceği ağrılarla kişileri zorlayabilmektedir. Kirpik diplerinde veya göz kapağının altında oluşan arpacık, gözde batma ve kaşıntıyla başlar. 

Arpacığın geçmesi için damla ve krem kullanılmasına rağmen hala daha geçmiyorsa ve ameliyatta olunmasından korkuluyorsa her derdin ilacı olan etkili duaları okuyabilirsiniz. Önce arpacık nedir, belirtileri nelerdir? Gelin onlara bakalım...

Hastalık için en etkili mucize dualar! Hastanın şifa bulması için hangi dua okunur? İLİŞKİLİ HABERHastalık için en etkili mucize dualar! Hastanın şifa bulması için hangi dua okunur?

ARPACIK NEDİR, ARPACIK BELİRTİLERİ NELER? ARPACIK NEDEN ÇIKAR?

Göz hastalıkları arasında geçen arpacık ya da halk arasında geçen tabiriyle it dirseği, göz çevresinin dokusunda oluşan bir cilt rahatsızlığıdır. Göz kapağındaki yağ bezelerinin iltihaplanmasından dolayı ortaya çıkan arpacık, vitamin eksikliği ve enfeksiyonla beraber tetiklenir. Göz kapağının üzerinde görülebildiği gibi gözün alt tarafında da görülebilen arpacık iç ve dış şekilde kendini gösterir. Genel olarak bakacak olursak arpacığın belirtileri şunlardır:

Kaşınma, batma ve yanma,
Gözde sulanma,
Gözle görülür bir şişlik,
İç arpacık da gözleri kapatırken ya da dokununca hissedilen kitle,
Göz çevresinde sarı iltihaplanma,
Göz yaşı borusunun dışında biriken iltihap kitlesi,
Uyanırken gözleri açmada zorlanma,
Işığa karşı hassasiyetin olması,
Göz içerisindeki sıvının burun kanallarını tıkaması gibi belirtilerle kendini gösterir.

İslamiyette baş gösteren hastalıklar! Salgın ve bulaşıcı hastalıktan korunma duasıİLİŞKİLİ HABERİslamiyette baş gösteren hastalıklar! Salgın ve bulaşıcı hastalıktan korunma duası

ARPACIK ÇIKMASI NAZARDAN MI?GÖZÜNDE ARPACIK ÇIKAN ZENGİN Mİ OLUR?

Gözde arpacık nazardan dolayı mı çıkar?

Gözde arpacık nazardan dolayı mı çıkar?

Arpacık ile ilgili halk arasında dilden dile dolaşan ama ne yazık ki batıl hurafelerden biri olan arpacıklı kişinin ileri ki hayatında zengin olacağı ile bağdaştırılmasıdır. Arpacık da nazar durumuna gelecek olursak, Peygamber Efendimiz (SAV), nazarın gerçek hayatta var olduğunu, “Nazar haktır, kader ile yarışan bir şey olsaydı, nazar değme işi yarışıp onu geçerdi (kaderi değiştirirdi).”(Müslim, Selâm: 42; İbni Mâce, Tıb: 3) hadis-i şerifinden anlayabiliriz. Hoşa giden bir şeyi görünce, “Mâşâallah la kuvvete illa billah” denilerek nazar önlenilmelidir.

Gözde arpacık çıkması nazardan dolayı da olabilir. Böyle durumlarda kişi 3 defa İhlas ve 1 Fatiha okumalı. Daha sonra 7 kez Ayetel Kürsi okuyup ele üfleyerek eli arpacığın üzerinde gezdirin.

ARPACIK NASIL GEÇER? ARPACIĞI GEÇİREN DUA VAR MI?

Büyük İslam alimleri arpacık rahatsızlığına sahip olan kimselerin ilk önce doktora giderek tedavi uygulamaları gerektiğini daha sonra da arpacık duasının okunmasıyla iyileştirici etkiyi hızlandırmalarını tavsiye etmişlerdir. Gözünde arpacık olan kimsenin bizzat kendisinin okuyabileceği gibi başka bir yakınının okuması da tavsiye edilebilir. Farz namazlarını kıldıktan sonra peşinde 3' er defa (sayılar duaya göre değişebilmekte)besmele ile okunabilmektedir.

Bazı dua kitaplarında arpacık için önerilen dua:

”Allahümme inni eselüke ve etevec cehü ileyke bi haybiykel mustafa indeke ya habiybena ya muhammedü inna neteves selü bike ila rabbike feşfa lena indel mevlel azıymi ya nımer rasülüt tahir. Allahümme şefi hü fina bi cahihi indek. Allahümme vecalna min hayril müsalliyne vel müsellimiyne aleyhi ve min hayril mükarrabiyne minhü vel varidiyne aleyh. Ve min ahyaril mühıbbiyne fihi vel mahbübiyne ledeyh. Ve ferrıhna bihi fi arasatil kıyameti vecalhü lena deliylen ila cennetin neıymi bi la meunetin ve la meşekkatin ve la münakeşetli hısabi vecalhü mukbilen aleyna ve la tecalhü ğadıben aleyna vağfir lena ve li cemiyıl müslimiynel ahyai minhüm vel meyyitiyne ve ahıru davana enil hamdü lillahi rabbil alemiyn”

ARPACIK DUASI İŞE YARIYOR MU? ARPACIK DUASININ GÖZE FAYDASI:

Gözdeki iltihaplanmanın giderilmesi için önerilen tıbbi krem ya da damlalar olduğu gibi beraberinde okunacak arpacık duası da Allah’ın izniyle gözdeki rahatsızlığın iyileşmesine yardımcı olacaktır. Arpacıktan kurtulmak için okuyacağınız duada Allah'ın sonsuz kudretini anlamaya çalışmalı ve yüceliğini düşünmelisiniz. Daha sonrasında ise samimi ve içten şekilde yapacağınız bir dua ile gözünüzün iyileşmesi için gerekli adımları atabilirsiniz:

ARPACIK DUASI NASIL YAPILIR? ARPACIK DUASI OKUNUŞU:

Haftanın herhangi bir gününü ve saatini seçerek, sessiz bir ortama geçip kıbleye dönük şekilde diz üstü çökerek 7 kez besmele çekin. Gözler kapalı olacak şekilde besmele çektikten sonra okunan besmeleyi avuç kısmına üfleyerek gözünüze sürün.

Arpacık nasıl geçer? Arpacığa kesin çözüm

Arpacık nasıl geçer? Arpacığa kesin çözüm

Sonra gözlerinizi açıp: “Allah’ım gönüllere ve gözlere şifa veren sensin, senden arpacık rahatsızlığının giderilmesi amacıyla talepte bulunuyor ve bu niyetle dergahı merhametine iltica ediyorum.” şeklinde dua edin. 77 kez ''Ve iza meriztü fehüve yeşfîn'' şifa ayetini okuyup avucunuza üfleyin ve tekrardan gözünüze sürün. Gözleri kapatıp içten bir şekilde 77 kez ''Ya Şâfi'' çekin. Ardından, gözleri açıp şöyle dua edin:

“Gözlerimize nur ve kalplerimize sürur dağıtan sonsuz şifa kaynağının tecellisini kendi gözümde de görmek istiyorum Allah’ım. Şifanın kaynağı olan engin merhametine iltica ederek senden arpacık rahatsızlığının giderilmesi için niyazda bulunuyorum. Bu niyazımı ve bu duamı yüce dergahında kabul ederek bana şifanın ve merhametin kapılarını sonuna kadar aç. Amin.”

Son olarak da birçok kişinin arpacıktan kurtulmasına vesile olduğu bilinen şu arpacık duasını okuyun:

”Allahümme inni es’elüke ve eteveccehü ileyke bi haybiykel mustafa indeke ya habiybena ya muhammedü inna netevesselü bike ila rabbike feşfa’lena ındel mevlel azıymi ya nı’mer rasülüt tahir. Allahümme şeffi’hü fina bi cahihi indek. Allahümme vec’alna min hayril müsalliyne vel müsellimiyne aleyhi ve min hayril mükarrabiyne minhü vel varidiyne aleyh. Ve min ahyaril mühıbbiyne fihi vel mahbübiyne ledeyh. Ve ferrıhna bihi fi arasatil kıyameti vec’alhü lena deliylen ila cennetin neıymi bi la meunetin ve la meşekkatin ve la münakeşetli hısabi vec’alhü mukbilen aleyna ve la tec’alhü ğadıben aleyna vağfir lena ve li cemiy’ıl müslimiynel ahyai minhüm vel meyyitiyne ve ahıru da’vana enil hamdü lillahi rabbil alemiyn.”

Arapçasını okuduktan sonra anlamını da 1 kez okuyun:

Göz ağrısı için okunacak dua

Göz ağrısı için okunacak dua

”Allah’ım, Resül’ün Mustafa hürmetine senden niyaz ediyorum, sana yöneliyorum. Ey hepimizin sevgilisi olan Muhammed, ey en temiz ve güzel Peygamber, bizler senin Rabbine vesile ediyoruz, sen de yüce Allah nezdinde bize şefaatçı ol! Rabbim, Nezd-i ilahindeki kadr-ü kıymeti hürmetine onu bizlere şefaatçı kıl! Allah’ım, bir de bizi Resülüne en iyi salat ve selam okuyanlardan, ona en iyi yaklaşanlardan ve yönelenlerden, onu sevenlerin en başında gelenlerden ve onun yanında sevilenlerden eyle! Kıyamet meydanında onun hürmetine bizi sevindir, sıkıntısız ve zahmetsizce ve hesaba en ince detaylarına kadar çekilmeksizin Neıym cennetine giderken, onu bize rehber eyle! Onun bize yönelmesini ve o bizden memnuniyetsizlik duymasın! Bizleri ve hayatta olsun, olmasın bütün mü’minleri affeyle! Alemlerin Rabbi olan Allah’a hamdolsun! ”

GÖZ AĞRISI İÇİN OKUNACAK DUA:

Her gün sabah namazının farzı ile sünneti arasında sağ eliyle alnını tutarak onbeş def’a:

Göz ağrısı için okunacak dua

Göz ağrısı için okunacak dua

Türkçesi: Rabbenâ etmim lenâ nûranâ vaġfir lenâ(s) inneke ‘alâ kulli şey-in kadîr(un) ayetini okuyup:

Göz ağrısı duası

Göz ağrısı duası

Türkçesi: Yâ Nûr, yâ Basîr! Yâ Nûr, yâ Basîr! diyip 5 kez:

Göz ağrısı duası

Göz ağrısı duası

Türkçesi: Ya rabbi kavvi besari allahümme eşfi enteşşafi allahümme a’fintelmuaf.

Arpacığa doğal çözüm! Sarımsak arpacığa iyi gelir mi? Çocuklarda ve bebeklerde arpacık tedavisi

İLİŞKİLİ HABER

Arpacığa doğal çözüm! Sarımsak arpacığa iyi gelir mi? Çocuklarda ve bebeklerde arpacık tedavisi
Cilt sarkması neden olur? Cilt sarkmalarını önlemenin kolay yöntemleri

İLİŞKİLİ HABER

Cilt sarkması neden olur? Cilt sarkmalarını önlemenin kolay yöntemleri
Boyun tutulması neden yaşanır? Boyun tutulması nasıl geçer?

İLİŞKİLİ HABER

Boyun tutulması neden yaşanır? Boyun tutulması nasıl geçer?

BİR YORUM YAPIN 0