Şiddetli baş ağrısı için en etkili dua ve manevi reçeteler! Baş ağrısı nasıl geçer?

Günlük hayatımızı etkileyen en olumsuz durumların başını çeken baş ağrısı, günün kötü geçmesinde maalesef ki oldukça etkilidir. İlaç kullanmak yerine baş ağrısı için okunacak dualarla kendinize manevi reçete oluşturabilirsiniz. Baş ağrısını geçirmek için neleri okuyabileceğinizi bilmiyorsanız işte size rehberlik edecek bilgiler! Baş ağrısı için okunacak etkili dualar neler? Peygamberimizin baş ağrısı duası...

Gündelik yaşantımız içerisinde birçoğumuzun sıklıkla yaşadığı şiddetli baş ağrıları, özellikle de çalışan kimseler için günü zehir edebilecek bir potansiyele sahiptir. Yaşam kalitesini minimum seviyeye düşürmeye neden olan baş ağrıları, son derece sıkıntı veren bir rahatsızlık olduğu için kişi ile beraber ister istemez o kişinin çevresini de etkileyebilmektedir. Daha çok stresli durumlarda ve kafaya takılan bazı düşünceler sebebiyle ortaya çıkabilen baş ağrısı, ilaç kullanımına götürecek kadar dayanılmaz hale gelebiliyor. Dinmek bilmeyen bir baş ağrısı varsa ve bu durumdan kurtulmak istiyorsanız, ilaç kullanmadan Peygamber Efendimiz (SAV)'in bazı yöntemleri ile manevi reçetelere uyum sağlayabilirsiniz. Eğer altında yatan ciddi bir problem yoksa baş ağrısına iyi gelen öncelikli yöntemler arasında dualar yerini alabilir. Sabah uyandığınızda başınızda hissedeceğiniz ağrıyı daha erkenden önlemek için şifa veren sure ve duaları okuyarak evden çıkabilirsiniz. Beyin tümörü, aşırı ilaç kullanma, yüksek seviyeli stres ve kaygı, uyku bozuklukları, depresyon ve karamsarlık gibi durumlar baş ağrısına neden olan başlıca etkenlerdir. Bu gibi etkenleri olabildiğince yok ettikten sonra okunması tavsiye edilen baş ağrısı dualarına göz atabilirsiniz:

TIKLA OKU: HASTALIK ANINDA OKUNACAK ŞİFALI DUALAR

PEYGAMBERİMİZİN BAŞ AĞRISI DUASI! BAŞ AĞRISI İÇİN DUALAR...

Baş ağrısı için dua! Baş ağrısının geçmesi için okunacak dua

Baş ağrısı için dua! Baş ağrısının geçmesi için okunacak dua

Sevgili Peygamber Efendimiz (SAV) baş ağrısı, ateş ve bunlardan başka ağrılara karşı şu duayı tavsiye edermiş:

BAŞ AĞRISI DUASININ ANLAMI: "Büyük Allah’ın adıyla, zonklayan her damarın şerrinden ve Cehennem ateşinin hararetinden, şerrinden yüce Allah’a sığınırız." /Tirmizi, Tıb, 2075

TIKLA OKU: İSLAMİYETTE BAŞ GÖSTEREN HASTALIK ÇEŞİTLERİ!

BAŞ AĞRISI İÇİN HAŞR SURESİ! BAŞ AĞRISI İÇİN HANGİ SURE OKUNUR?

Bağ ağrısı nedenleri! Baş ağrısının geçmesi için ne yapılmalı?

Bağ ağrısı nedenleri! Baş ağrısının geçmesi için ne yapılmalı?

Sevgili Peygamberimiz (SAV)'in, Hazret-i Ali (r.a)'a şöyle buyurduğu bilinmektedir:

"Başın ağrıyınca, elini başına koy ve Haşr sûresinin sonunu – Lev enzelnâ’dan itibaren – oku." Efendimiz (SAV)'in, Haşr suresinin bu kısmını okuduğu zaman, mübarek elini, mübarek başına koyduğu ve:

"Ölüm hâriç, bu her hastalığa şifâdır" buyurduğu bildirilmiştir. (Haşr Suresi 21-24.Ayet)

HAŞR SURESİ 21-24/ LEV ENZELNA BÖLÜMÜ

Bismillahirrahmanirrahim.

Lev enzelnâ hâzel kur’âne alâ cebelil-leraeytehû khâşian(m)-mütesaddian(m)-min haşyetillâh. Ve tilkel emsâlü nadribuhâ linnâsi leallehum yetefekkerûn.

Hüvallâhüllezî lâ ilâhe illâ hû. âlimül ğaybi veş-şehâdeti hüver-Rahmân-ür-Rahîm.

Hüvallâhüllezî lâ ilâhe illâ hû. El Melik’ül Guddûs-üs-Selâmü’l Mü’minül Müheyminül Azîzül Cebbârül Mütekebbir.Sübhânallâhi ammâ yüşrikûn.

Hüvallâhül khâligul bâriül musavviru lehul esmâül hüsnâ. Yüsebbihû lehû mâ fis-semâvâti vel’ard. Ve hüvel Azîzul Hakîm.

TIKLA OKU: DİNMEYEN DİŞ AĞRISI İÇİN DUALAR

BAŞ AĞRISI ÇEŞİTLERİ NELER? BAŞ AĞRISI NEDEN GÖRÜLÜR?

Hemen hemen herkesin yaşadığı sağlık sorunlarından biri olan baş ağrısının birden fazla çeşidi vardır. Belirtileri farklı olan bu baş ağrısı çeşitlerini sizler için araştırdık. İşte baş ağrısı çeşitleri...

-SİNÜZİT

Yanaklarda, alında ve göz üzerinde ağrı yapar. Bol sıvı tüketip, portakal yenilmeli. Limon suyu ve yeşil çay birlikte içilmeli. Sıcak çorba tüketilip, yemeklere zencefil eklenmelidir.

-MİGREN

 25-55 yaş arasında sık görülür. Bulantı, kusma, görmede sorunlara neden olur. B-12 vitamin zengini gıdalar ve magnezyum faydalıdır.

Baş ağrısı çeşitleri

Baş ağrısı çeşitleri

-KÜME BAŞ AĞRISI

Küme baş ağrısı aniden başlar ve kişiyi, gece uykusundan uyandıracak kadar şiddetli olabilir.  Ağrı gün içerisinde birkaç kez kendini gösterir ve bu durum aylarca sürebilir. Ardından ağrı aynı şekilde kaybolur ve yine birkaç ay boyunca ortaya çıkmaz. Henüz bu tip ağrıların kesin nedeni bilinmiyor olsa da, bazı bilimadamları bu durumu serotonin ya da histamin salgısının ani salgılanmasıyla bir bağlantısı olduğunu düşünmektedir.

Parlak ışıklar, yüksek irtifa, sıcaklık ve fiziksel yorgunluk, küme baş ağrısını tetikleyebilir. Küme baş ağrısı diğer baş ağrısı türlerine göre daha az rastlanan bir ağrıdır.

-ERGENLİK DÖNEMİ BAŞ AĞRISI

Yakın bir zamanda ülkemizdeki 12-18 yaş arası gençleri içeren bir araştırma sonucuna göre, bu dönemde pek çok gençte gerilim tipi ve migren tipi baş ağrılarının ortaya çıktığı görülmüştür. Hormonal değişikliklerin yanı sıra hem psikolojik hem de çevre ile ilgili ilişkilerde yaşanan değişiklikler gençlerin baş ağrılarından şikayet etmesine yol açtığını göstermiştir. Ergenlik dönemi gençler için stresin yoğun olduğu bir dönemdir.

Aralık ayı ev dekorasyonu nasıl yapılır? Kış ev dekorasyonu nasıl olmalı?

İLİŞKİLİ HABER

Aralık ayı ev dekorasyonu nasıl yapılır? Kış ev dekorasyonu nasıl olmalı?

BİR YORUM YAPIN 0