Sezaryen doğum günah mı? Diyanet’ten ‘sezaryen’ fetvası: Zorunluluk yoksa caiz değil

Tıbben gerekli olmadığı sürece yalnızca doğum kaygısı nedeniyle tercih edilen sezaryen doğumun dinen caiz olup olmadığına yönelik Diyanet'ten açıklama geldi.

Bebek sahibi olmayı bekleyen pek çok anne adayı özellikle de doğumun yaklaştığı son haftalarda doğum şeklini değiştirmek isteyebilir. Başlangıçta kendini normal doğuma ikna eden hamileler, son zamanlarda yaşadıkları doğum kaygısı nedeniyle sezaryen yapmak isteyebilir. Anne ve bebek sağlığı açısından adeta bir mucize olan normal doğum gibi bir nimet varken gerekli olmadığı sürece sezaryen tercih edilmemelidir. Sağlık açısından önemli olmasının yanı sıra dini açıdan merak edilen sezaryen doğum ile ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı Ali Erbaş açıklamada bulundu. "Tıp ve Sağlıkla İlgili Fetvalar" isimli kitapta verilen bilgilere göre Diyanet İşleri Başkanlığı doğumla ilgili merak edilen "Tıbben gerekli olmadığı halde normal doğum yerine sezaryen ile doğuma yönlendirmek caiz midir?" sorusuna cevap verdi.

Rahimde perde nedir, nasıl anlaşılır? Rahimde perde hamileliğe engel mi?İLİŞKİLİ HABERRahimde perde nedir, nasıl anlaşılır? Rahimde perde hamileliğe engel mi?

sezaryen doğum

sezaryen doğum

"Uzmanlara göre, anne ve bebek açısından sağlıklı olan normal doğum olup sezaryen sadece tıbbi zorunluluk halinde başvurulabilecek bir yöntemdir.  Buna göre tıbben gerekli olmadığı halde normal doğum risklerinden kaçınmak, maddi çıkar kaygısı veya meşru olmayan başka nedenlerle hastaları sezaryene yönlendirmek kul ve kamu hakkı ihlali olduğundan caiz değildir" yanıtı verildi.

Epidural (normal) doğum nedir? Ağrısız doğum nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABEREpidural (normal) doğum nedir? Ağrısız doğum nasıl yapılır?

Hamilelikte çatı muayenesi nasıl yapılır? Çatı darlığı belirtileri neler, doğumu etkiler mi?İLİŞKİLİ HABERHamilelikte çatı muayenesi nasıl yapılır? Çatı darlığı belirtileri neler, doğumu etkiler mi?

Yenidoğan göbek bağı bakımı! Göbek bağı düşünce bakımı nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Yenidoğan göbek bağı bakımı! Göbek bağı düşünce bakımı nasıl yapılır?

BİR YORUM YAPIN 0