Aile huzuru için okunacak dua ve zikir! Evin huzuru için Esmaül Hüsna tesbihleri

Bazen evde basit nedenlerden kaynaklanan tartışmaların bile evde uzayıp gitmesi ne yazık ki çiftleri boşanmaya kadar götürebiliyor. Aile huzurunun kaybolmaması ve evde kavga olmaması için tavsiye edilen zikir ve duaları sizler için derlemeye çalıştık. Mutlu evlilik için okunması tavsiye edilen sure...

Binayı yuva olarak düşünecek olursak binanın temeli ne kadar sağlam ve yıkılmaz ise aileler de toplumun yapısını o denli koruyup güzelleştiren birer yapıdır. Birbirlerine denk olmayan uyumsuz eşler başlangıçta her ne kadar kendileri için en uygun kişinin karşısındaki olduğunu düşünse de yanlış eşleşmeleri sonucunda kurdukları yuvalar toplumun çökertilmesinde de son derece etkilidir. ''Kişinin cenneti evidir…” buyrulan dinimizde Allah'ın rızası gözetilerek gerçekleştirilen bir yuva hem dünyevi hem de ebedi mutluluğun anahtarıdır.

Aslına baktığımızda eş adayları birbirlerine uygun olsa dahi bazen maddi manevi çeşitli sebeplerden dolayı evde huzursuzluklar olabiliyor. En basitinden o gün evde yaşanan basit bir kavganın nedeni hak olan nazardan bile kaynaklanabilir. Böyle durumlarda ailenin huzurunun kaçmaması ya da mutlu bir evlilik için dualar okunup zikirler çekilebilir. Eşlerin birbirlerine sevgi dolu olması ya da aile huzuru için okunması tavsiye edilen dua ve zikirler ise şu şekildedir:

Mutsuz aileler için dualar! Evde Aile huzuru için okunacak dualarİLİŞKİLİ HABERMutsuz aileler için dualar! Evde Aile huzuru için okunacak dualar

EŞLER ARASINDA SOĞUKLUĞUN GEÇMESİ İÇİN DUA VE ESMA ZİKİRLERİ

Eşi ilе problem yaşayan kimselerin gün içerisinde bol bol Ya Vеdud, Ya Kaviyy isimlerini zikretmeleri gerekir. Aile içerisindeki huzur ve mutluluğun sağlanması için Kuran-ı Kerim'in kalbi olan Yasin-i şerif okunup ailedeki kimseler için dua edilebilir. Her gün Salaten Tefriciyeyi 100 defa okuduğunda ve bu niyetle dua edildiğinde etki sağlanabilir. Bunun dışında ev ahalisi için koruyucu bir sure olan Ayetel Kürsi'yi okumak fertlerin daha anlayışı olmalarına yardımcı olabilir. 

Peygamberimizin sıkıntı duaları! Ruhu rahatlatan ve sıkıntıdan kurtulma duası! İnşirah Suresi..İLİŞKİLİ HABERPeygamberimizin sıkıntı duaları! Ruhu rahatlatan ve sıkıntıdan kurtulma duası! İnşirah Suresi..

AİLE HUZURU İÇİN OKUNACAK ESMA ZİKRİ:

"Yâ Veliyy celle celalühü" zikrine devamlı olarak söyleyen kimseler Allah (cc)'un izni ile hoşnutluğu içinde olurlar. Huzurlu ve mutlu aile geçimi için eşlerin bu ism-i şerifi zikretmeleri geçimlerini kolaylaştırabilir. (46 defa)

AİLE HUZURU İÇİN KEVSER SURESİNİN ÖNEMİ

Bismillahirrahmanirrahim

İnna a'taynakelkevser. Fesalli lirabbike venhar. İnne şanieke hüvel'ebter.

KEVSER SURESİ ANLAMI:

Rahmân ve Rahîm Allah'ın adıyla

"Ey Muhammed!" Doğrusu sana pek çok nimet vermişizdir. Öyleyse Rabbin için namaz kıl, kurban kes. Doğrusu adı, sanı ortadan kalkacak olan, sana kin tutan kimsedir.

"Rabbin için namaz kıl, kurban kes" emriyle asıl görevimizin kulluk olduğu bilinci hatıralarımıza kazınır. Belki bu vesileyle eşlerin birbirlerine görevleri üzerine düşünülür aile hayatı ve aile mutluluğu için davranışlar değiştirilebilir.

Göbek yağlarını eriten yoğurtlu kayısı kürü nasıl yapılır? Göbek düzleştiren kür tarifi!

İLİŞKİLİ HABER

Göbek yağlarını eriten yoğurtlu kayısı kürü nasıl yapılır? Göbek düzleştiren kür tarifi!
Cips yedi bir anda kalbi durdu: Ölüm nedeni şaşkınlığa sebep oldu

İLİŞKİLİ HABER

Cips yedi bir anda kalbi durdu: Ölüm nedeni şaşkınlığa sebep oldu

BİR YORUM YAPIN 1

İşij 1 yıl önce

Anne ve babam çok büyük kavga ettiler nasıl durdurulur

Toplam 2 beğeni