Kadir gecesinde okunacak dua! Kadir gecesinin önemi...

Kur'an-ı Kerim'in indiği Kadir Gecesi, İslamiyet göre bin aydan daha hayırlı olarak belirtilmiştir. Peki Kadir Gecesi'nde okunması tavsiye edilen Kadir Suresinin önemi nedir? Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'nde okunması tavsiye edilen Kadir Suresi ile ilgili tüm ayrıntıları sizler için İlahiyatçı Yazar Adnan Şensoy paylaştı. İşte Kadir Suresi'nin okunuşu ve önemi...

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Allah (c.c)'un Peygamberlerine dahi bildirmediği Kadir gecesi, Kuran-ı Kerim'in inmeye başladığı gece olduğu için dinimize göre en kutsal ve faziletli gecelerdendir. Kadir gecesini bulmak için Ramazan Ayının son on gününün tek gecelerini aramamız gerektiğini söyleyen Sevgili Peygamber Efendimiz (SAV), bu gecenin önemi ve faziletine ilişkin hadis-i şerifte şöyle buyurmaktadır: "Kim Kadir gecesini, faziletine inanarak ve alacağı sevabı Allah'tan bekleyerek ibadet ve taatla geçirirse geçmiş günahları bağışlanır" (Buhârî, Kadir, 1). Ramazan'ın 21, 23, 25, 27, 29. gecelerinden biri olan Kadir gecesinin diğer önemli kandil günleri gibi belirgin olmamasının en önemli hikmeti; Ramazan ayının son on günün ibadetle geçirilmesi içindir. Büyük alimlerin görüşüne göre 27.gece kuvvetle ihtimal görülmektedir. Bu nedenle ülkemizde  27. gece Kadir gecesi olarak değerlendirilmektedir. Bu gecenin doğruluğu Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenmiştir.

Kadir gecesi faziletleri ve ibadetleri! Kadir gecesi ayın kaçında? Kuran nasıl indirildi?İLİŞKİLİ HABERKadir gecesi faziletleri ve ibadetleri! Kadir gecesi ayın kaçında? Kuran nasıl indirildi?

  • Kadir gecesi, büyük-küçük günahların mağfiretine vesile olabilecek en faziletli gecedir.
  • Kuran-ı Kerim bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesinde indirilmeye başlanmıştır.
  • Kuran-ı Kerim 1. kat semaya 20 yılda olmak üzere Kadir gecesinde indirilmiştir.
  • ''Allahümme inneke afüvvün tühıbbü`l-afve fa`fu annî'' duası sıkça okunmalıdır.
  • Gelecek seneye kadar gerçekleşecek olan tüm olaylar Allah (c.c)'un ezelî kaza ve takdiri ile alakalı bu gece meleklere bildirilir 

KADİR GECESİNİN ÖNEMİ VE TÖVBE İÇİN EN ETKİLİ KADİR GECESİ DUASI

Kadir gecesinin Allah katında öyle makbul bir yeri vardır ki o gece kullarının yaptığı tüm ibadet ve dualar kesinlikle kabul olmaktadır. Bunun bilincinde olan mümin kimseler ise Kadir gecesini ihya edebilmek için gece gündüz ibadet edip, Allah'ı zikretmekle meşgul olurlar. Yeryüzüne Cebrail (a.s) gibi daha nice melek iner ve uğradıkları her mümin kimseye selamda bulunurlar. Tan yeri ağarana kadar yerin esenlikte olduğu bu mübarek gecede devamlı ibadet halinde olmak gerekir.

İlahiyatçı Yazar Adnan Şensoy Kadir Gecesi'nin önemine ve bin aydan daha hayırlı olan bu gecede edilmesi gereken duaları sizlerle paylaştı.

Kadir Gecesinde okunacak dua

Kadir Gecesinde okunacak dua

Peygamber Efendimiz (SAV)'e kendisinden önceki insanların ömürlerinin ne kadar olduğu bildirilince, kendi ümmetinin ömürlerini az buldu. Daha uzun süre yaşayan insanların işledikleri salih amelleri, ümmetinden ömrü az olanları işleyemezler diye düşününce, Allah (c.c) ona bin aydan hayırlı olan Kadir Gecesi'ni ihsan etti.  Allah (c.c), (Kadir Gecesi senin ve ümmetinindir) buyurarak Efendimiz (SAV)'in yüreğini ferahlattı. Peygamber Efendimiz (SAV)'in Kadir gecesinin faziletlerine dair Hadis-i Şerifleri: "Kim Kadir gecesini, faziletine inanarak ve alacağı sevabı Allah`tan bekleyerek ibadet ve itaatla geçirirse geçmiş günahları bağışlanır" (Buhârî, Kadir, 1). Hz. Aişe (r.a), Efendimiz (SAV)'e "- Ey Allah`ın Rasûlü! Kadir gecesine rastlarsam nasıl dua edeyim?" diye sordu. Peygamberimiz (SAV): "- Allahümme inneke afüvvün tühıbbü`l-afve fa`fu annî: Allah`ım sen çok affedicisin, affi seversin, beni affet." diye dua et, buyurmuştur. (Tecrîd-i Sarih Tercemesi, VI, 314).

Peygamberimizin Kadir gecesi duası: Allahümme inneke afüvvün okunuşu ve anlamı! İLİŞKİLİ HABERPeygamberimizin Kadir gecesi duası: Allahümme inneke afüvvün okunuşu ve anlamı!

Kadir Gecesi

Kadir Gecesi

KADİR SURESİ TÜRKÇE OKUNUŞU:

Bismillahirrahmânirrahîm.
1- İnna enzelnahü fiy leyletilkadr
2- Ve ma edrake ma leyletülkadr
3- Leyletülkadri hayrüm min elfi şehr
4- Tenezzelülmelaiketü verruhu fiyha biizni rabbihim min külli emr
5- Selamün hiye hatta matle'ılfecr

KADİR SURESİ MEALİ:

Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla...
1. Şüphesiz, biz onu (Kur'an'ı) Kadir gecesinde indirdik.
2. Kadir gecesinin ne olduğunu sen ne bileceksin!
3. Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır.
4. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner.
5. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir.

Kadir Suresi

Kadir Suresi

BİR YORUM YAPIN 1

Muhammet 2 yıl önce

Duayi eksik yazmissiniz dogrusunu öğrenin

Toplam 2 beğeni