Hacamat ne zaman yaptırılmalıdır? Nisan ayında en etkili Hacamat Günleri 2024

Hastalıklardan arınmak için yapılan Hacamat tedavisi, Peygamber Efendimiz (s.a.v)'in de tavsiye ettiği yöntemlerden biridir. Müslümanların hem Hz. Muhammed (s.a.v)'in sünnetini yerine getirmek hem de hastalıklarına şifa bulmak için başvurdukları hacamatın hangi günlerde yapılmasının daha etkili olduğunu bilmek de oldukça önemlidir. Peki Hacamat ne zaman yaptırılır? İşte Nisan ayı Hacamat Günleri Takvimi 2024...

Günümüzde hastalıkların tedavisi için başvurulan tıp yöntemlerinin yanında bir diğer ilgi gören alan da alternatif tıptır. Her geçen gün farklı alternatiflerin eklendiği tedavi yöntemleri arasında yer alan Hacamat, sağlık alanında fazlasıyla talep görürken İslamiyet'te de oldukça önemli bir yere sahiptir. Sağlık sorunlarının giderilmesinde ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde kullanılan hacamat ile tedavi yöntemi kişilere hem ruhen hem de bedenen bir iyileştirme sağlar. İslami açıdan baktığımız zaman da Peygamber Efendimiz (s.a.v)'in yapılmasını önerdiği sünnetlerden biri olan hacamatın yaptırılması Müslümanlar için oldukça mühimdir. Fakat bu tedavi yönteminden yararlanmak için kişilerin dikkat etmesi ve bilmesi gereken bir takım günler bulunmaktadır.

Hacamat

Hacamat

Hacamat bölgeleri ve faydaları! Peygamber sünneti İLİŞKİLİ HABERHacamat bölgeleri ve faydaları! Peygamber sünneti 'Hacamat' nasıl yapılır? Hacamat çizikleri..

HACAMAT NE ZAMAN YAPTIRILMALIDIR?

Dinen bir şifa kaynağı olarak önerilen Hacamat, modern tıp tarafından da tavsiye edilmektedir. Tıp merkezi, poliklinik ve hastanelerde gerçekleştirilen ve "kupa terapisi" olarak da adlandırılan hacamat tedavisinin belirli bazı günlerde yapılması daha uygun görülmüştür. Hacamatı, dini açıdan belirlenen bu özel günlerde yaptırmanın daha faydalı olduğu bilinmektedir. Vücudun genel sağlıklı halinin sürdürülmesi için detoks amacıyla yapılan hacamat tedavisinin her ayın belirli günlerinde uygulanması gerekmektedir. Bu günler bilimsel olarak; dünyamızın uydusu olan ayın çekim gücünün en yüksek olduğu günlerdir. Bu günler tam dolunay görülmesini takip eden günler arasında yer almaktadır. Hz. Muhammed (SAV) tarafından önerilen Sünnet hacamatı olarak adlandırılan hacamat uygulamalarının, Hicri ayların 17-19 ve 21. günlerinde yapılması tavsiye edilmektedir.

Hacamat ne zaman yaptırılmalıdır

Hacamat ne zaman yaptırılmalıdır

2024 NİSAN AYI HACAMAT GÜNLERİ

Hicri takvimden yararlanılarak oluşturulan aylık hacamat uygulaması tarihleri ise 2024 yılının Nisan ayı için en etkili günler; 28 Nisan Pazar ve 30 Nisan Salı günleridir. Bu tarihler dışında 2024 yılının Nisan ayında hacamat tedavisi uygulamak isteyenlerin 1,2,4,7,8,9,25 ve 29 Nisan günlerini tercih etmeleri önerilmektedir.

Nisan ayı Hacamat Günleri Takvimi 2024

Nisan ayı Hacamat Günleri Takvimi 2024

İlknur Gülmek Yasemin.com - Multimedya Editörü
Yasemin - İlknur Gülmek

Editör Hakkında

İstanbul Aydın Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli dijital medya ajanslarında sosyal medya içerik üreticisi ve video editörü olarak çalıştıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Meslek hayatına Kanal7 Medya Grubu Yasemin.com bünyesinde Multimedya Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0