TURKOVAC aşı randevusu nasıl ve nereden alınır? TURKOVAC aşısı randevu ekranı açıldı

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında yerli aşı çalışmaları sürerken sevindiren haber geldi. Yerli aşı Turkovac olmak isteyen birçok kişi Turkovac aşı randevusu nasıl alınır araştırmaya başladı. Peki, TURKOVAC aşı randevusu nasıl, nereden alınır? İşte cevaplar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından isminin "TURKOVAC" olduğu açıklanan yerli inaktif aşının çalışmaları, çalışma merkezlerinden olan Ankara Şehir Hastanesi'nde tamamlandı. Aşı, faz 3 çalışmaları kapsamında e-Nabız üzerinden randevu alan ve gönüllülük şartlarını taşıyan vatandaşlara uygulanıyordu. Vatandaşların ilgiyle takip ettiği yerli aşıyla ilgili geçtiğimiz günlerde önemli gelişmeler yaşandı. Turkovac aşısı için acil kullanım onayı verildi. Randevuların nasıl ve nereden alınacağı merak ediliyor. İşte detaylar...

Covid aşı randevusu nasıl ve nereden alınır? E nabız ve MHRS ile aşı randevusu alma ekranı!İLİŞKİLİ HABERCovid aşı randevusu nasıl ve nereden alınır? E nabız ve MHRS ile aşı randevusu alma ekranı!

TURKOVAC AŞISI RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Aşı randevusu alabilmek için birden çok yöntem kullanılıyor. Dileyen vatandaşlar ALO 182 hattını arayarak aşı randevusu oluşturabilirken, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) ve e-Nabız üzerinden de aşı randevusu alınabiliyor.

Daha sonra şehir ve hastane tercihlerinizi gerçekleştirdikten sonra aşı randevunuzu oluşturabilirsiniz.

Yerli aşı Turkovac inaktif mi, mRNA mı? Yerli aşı Turkovacın yan etkileri var mı? İLİŞKİLİ HABERYerli aşı Turkovac inaktif mi, mRNA mı? Yerli aşı Turkovacın yan etkileri var mı?

Turkovac aşı randevusu nereden alınır

Turkovac aşı randevusu nereden alınır

YERLİ TURKOVAC AŞI HANGİ HASTANELERDE VURULUYOR?

Bakan Koca'nın açıklamalarına göre, 2022 yılı itibariyle yerli aşı TURKOVAC şehir hastanelerinde uygulanacak. Ardından diğer hastane ve sağlık kurumlarında da kullanıma sunulacak.

TURKOVAC aşısını kimler yaptırabilir

TURKOVAC aşısını kimler yaptırabilir

PEKİ KİMLER TURKOVAC AŞI GÖNÜLLÜSÜ OLABİLİR

- TURKOVAC hatırlatma dozu uygulamasına katılmak isteyen kişilerin daha önce Kovid-19 geçirmemiş olması gerekiyor.

- Ayrıca iki doz aşısını yaptırmış olması ve 

- 18-59 yaşları arasında olması gerekiyor.

İkinci kez koronayı atlatan Enis Arıkan'dan doğum günü kutlaması

İLİŞKİLİ HABER

İkinci kez koronayı atlatan Enis Arıkan'dan doğum günü kutlaması
Sanal dolandırıcılık nedir? Sanal dolandırıcılık cezası? Sanal alemde dolandırma yöntemleri

İLİŞKİLİ HABER

Sanal dolandırıcılık nedir? Sanal dolandırıcılık cezası? Sanal alemde dolandırma yöntemleri
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0