Kıl kurdu nedir? Kıl kurdu belirtileri nelerdir ve tedavisi var mıdır? Kıl kurdu doğal çözüm...

Bağırsaklarda çeşitli sebeplerden ötürü ortaya çıkan kıl kurtları makatı kaşındırır. Yaşam kalitesini düşüren kıl kurtları artıkça ciddi farklı hastalıklara zemin hazırlar. Genellikle çocukluk çağlarda görülen kıl kurtları bulaşıcı olma riskleri olduğundan uzmanların dikkat etmesi gerektiğini vurguluyor. Peki Kıl kurdu belirtileri nelerdir ve tedavisi var mıdır? Kıl kurdu doğal çözüm...

Bilimde enterbius vermicularis olarak bilinen kıl kurdu bağırsaklarda yaşayan zararlı parazitlerdir. Bu hastalık çocukların yanı sıra yetişkinlerde de görülür. Kıl kurdu bulaşıcı bir hastalıktır. Bağırsaklara yerleşen bu parazitlerin dişileri anüs yoluyla bağırsaktan çıkıp makatın ağız bölgesine yumurtalarını bırakırlar. Bu yumurtalar zamanla kaşınmaya neden olur. Kıl kurdu hastalığına yakalanan kişi makatı kaşıdığında yumurtalar böylece tırnak aralarına  yerleşir. Ayrıca kıl kurdu yumurtaları uzun süre dış ortamda yaşayabilirler. Yumurtalara temas eden kişiler, ellerini temizlemeden ağızlarına götürdüklerinde kişide kıl kurdu enfeksiyonu ortaya çıkar.  Kıl kurdu olan kişilerle ortak eşya kullanımı enfeksiyonun bulaşma riskini artırır. Ayrıca yuva, kreş ve yurt gibi toplu yerlerde bu parazitlerin bulaşma oranı daha fazladır.

Bağırsak tembelliği neden olur? Bağırsakları düzenleyen besinler nelerdir?İLİŞKİLİ HABERBağırsak tembelliği neden olur? Bağırsakları düzenleyen besinler nelerdir?

kıl kurdu

kıl kurdu

KIL KURDUNUN BELİRTİLERİ NELERDİR?

- Geceleri makat bölgesinin kanayana kadar kaşınma isteği ve dışkıda gözle görülür kurtlar

- İştahın açık olmasına rağmen hızla kilo verme

- Uyurken ağızdan salya akması

- Kıl kurtları vücuda giren besinleri vücut enzimlemeden tüketmelerine bağlı direncin zayıflaması

- Yorgunluk, halsizlik ve baş ağrısı

- Uyku bozukluğu

- Burun kaşıntısı ve diş gıcırdatması

- Sert ve kramplı karın ağrısı yaşama 

kıl kurdu zararları

kıl kurdu zararları

KIL KURTLARININ ZARARLARI NELERDİR?

- Kıl kurdu enfeksiyonu; geceleri makat kısmının kaşınması ve sürekli kaşınan alanların uykusuzluğa neden olmasının yanı sıra kötü kokulu gaz, karında şişkinlik, mide bulantısı ve bağırsak sancıları olarak kendini gösterir. Ayrıca sinirlilik, gerginlik ve huysuzluk gibi psikolojik durumlarda kıl kurdu hastalığı nedeniyle ortaya çıkabilir.

- Bulaşma; kıl kurtları insandan insana geçebilir. Bu genellikle kişisel eşyaların ortak kullanılması ile yaşanır. Dünyada her 5 kişinden 3'ünde kıl kurdu bulunur. En yaygın alanları ise toplu kullanılan tuvaletlerdir.

- İdrar yolu enfeksiyonu; kıl kurtları bazı hastalıklara zemin hazırlar. Bunların başında idrar yolu enfeksiyonu gelir. En kötü durum ise kıl kurtlarının mesaneye yerleşmesi ile kansere bile neden olabilir.

Bağırsak florası nedir ve bozulursa ne olur? Bağırsak florası bozukluğu belirtileri nelerdir?İLİŞKİLİ HABERBağırsak florası nedir ve bozulursa ne olur? Bağırsak florası bozukluğu belirtileri nelerdir?

kıl kurdu zararları

kıl kurdu zararları

KIL KURDU TEDAVİSİ VAR MIDIR?

Gözle görülme ihtimali olan kıl kurtları için selofan bant testi yapılır. Bu bant testinden sonra uzman doktor bağırsaklarda ya da her hangi başka bir organa geçme ihtimali var mı yok mu diye ultrasyon gibi testlerde uygular. Tespit edilen kıl kurtları ilaç yöntemi ile kurtulunabilir bir rahatsızlıktır. Hastalık boyunca ortak kullanılan alanlardan uzak durulması gerekir. Makat bölgesi sıcak ve sabun su ile sürekli temizlenmeli iç çamaşırı ütü yapılarak giyilmeli. 

kıl kurdu tedavisi var mıdır

kıl kurdu tedavisi var mıdır

DOĞAL YOLLA KURTLARDAN NASIL KURTULUNUR?

KEKİK ÇAYI

Bir çorba kaşığı kekiği, yarım litre sıcak suya koyun. Kekik demlendikten 10 dakika sonra süzüp sabahları aç karnına tüketin. Günde içerisinde bu çayı tüketerek kısa sürede kıl kurtlarından kurtulabilirsiniz.

kekik çayı

kekik çayı

SOĞAN SUYU

Bir baş soğanı yarım sürahi suda bir gece önceden bekletin. Bu suyu günde üç defa tüketin. Soğan doğada bulunan en güçlü antibiyotiktir. Kısa sürede vücuttaki tüm toksin, bakteri ve virüsleri atmada etkilidir.

soğan suyu

soğan suyu

GREYFURT

En güçlü antibiyotik olan greyfurtun ister suyunu çıkartın isterseniz de kabuklarını soyup tüketerek kıl kurtlarından kısa zamanda kurtulabilirsiniz.

GREYFURT SUYU

GREYFURT SUYU

PELİN OTU

Kıl kurtlarını yok etmede etkili bitkilerden biridir. İçerdiği santonin, thujone ve isothujone maddeleri sayesinde kıl kurtlarını vücuttan atar. Pelin otunu sıcak bir bardak suya ekleyin demlendikten sonra süzüp tüketin.

PELİN OTU

PELİN OTU

 

En sessiz ve kullanışlı elektrik süpürgesi modelleri

İLİŞKİLİ HABER

En sessiz ve kullanışlı elektrik süpürgesi modelleri
Tarçın elmasının (Graviola) faydaları nedir? Tarçın elması nasıl tüketilir?

İLİŞKİLİ HABER

Tarçın elmasının (Graviola) faydaları nedir? Tarçın elması nasıl tüketilir?

BİR YORUM YAPIN 8

yuscin 2 yıl önce

Kaşıntılı bölgeyi Üzüm sirkeli su ile yıkayın kaşıntı yanma anında geçer. Sabah aç karnına 1 kaşık üzüm sirkesi için hemen nasılda dökülüyor bakın görün. Domestos reklamındakı mikroplar gibi hemen yok oluyorlar. Kurtların anında tepki verdiği ve en hızlı çözüm üzüm sirkesi. Acil şifalar

Toplam 4 beğeni

Funda 2 yıl önce

Benimde vucudumda geziyor cok korkuyorum karnim agriyor kurtlar yuzunden isik tut giderler

Seyhan kıyak 3 yıl önce

Benimde gece gündüz makatta çok kaşıntım oluyor özellikle bir işyaptigimda terledigimde cokfena kaşınıyor

Toplam 2 beğeni

E a 3 yıl önce

Sanırım bende var beyaz bişey kıvranıyor gözle görünüyor gece kaşıntı yapıyo bide özel yerlerinde Kaşıyamıyorummmmm bölgede yaralar oluştu kabuk tutup tutup duruyor küçük nokta nokta kabuk oluyor boşluklu

H. I 3 yıl önce

E sende var zaten

Yılmaz 3 yıl önce

Aç karnına çiğ kabak çekirdeği kıl kurdunu düşürüyor.

Toplam 2 beğeni

Ferdi 2 yıl önce

Ya ne alaka

Toplam 0 Beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun