Ezan duası Arapça okunuşu! Ezan duası nasıl yapılır? Ezan okunurken...

Ezanı işitir işitmez okunması tavsiye edilen ezan duasını okumanın fazileti ve ecri çok büyüktür. Ezan aracılığıyla 5 vakit namaza çağrıldığımız namaz vakitlerinde dünyalık işlerimizi ertelemeli ve Allah'ın huzuruna çıkmalıyız. Ezanı dinlemek ve tekrar etmek sünnet mi? Ezan duası okunuşu:

Günde 5 vakit minarelerimizden yükselen ezan-ı şerifler, bizleri Allah (c.c)'un huzuruna çıkmamıza çağıran yani namaza davet eden en önemli hakikatlerdendir. Ezanı işiten Mümin kimselerin bu davete icabet edip namazlarını vaktinde eda edebilmesi önemlidir. Evde tek başına kılmaya göre 27 kat daha fazla ecri bulunan cemaatle kılma sevabı çok daha üstün olduğu için Peygamber Efendimiz (SAV), şöyle buyurmaktadır: Namazdan dolayı insanların en büyük ecre nâil olanları, derece derece uzaktan yürüyüp gelenlerdir. İmam ile berâber kılayım diye namazı bekleyen kimse de evinde hemen kılıp yatıverenden daha büyük ecre nâil olur.” (Buhârî, Ezân, 31)

  • Ezanı işittiğimiz vakit dünyalık işlerle meşgul oluyorsak o esnada işi bırakıp ezana kulak vermeli ve müezzin okudukça da tekrar etmeliyiz.
     
  • Ayrıca “Ezan ile kamet arasında dua reddolunmaz.” (Tirmizî, Salât, 46) hadisi şerifi de gerek dünyevi gerek ahiret saadetimiz için isteyeceğimiz dileklerin kabul olunmasını gözler önüne seren önemli hadis-i şeriflerdendir. 

Namaz sureleri sıralaması! Namaz kılarken okunan zammı surelerİLİŞKİLİ HABERNamaz sureleri sıralaması! Namaz kılarken okunan zammı sureler

EZAN OKUNURKEN ŞEYTAN KAÇAR MI? EZAN OKUNURKEN ŞEYTAN...

Ezan duası! Ezan okununca şeytan kaçar mı?

Ezan duası! Ezan okununca şeytan kaçar mı?

Ezan okunduğu vakit bunu işiten şeytanın durumu hadis-i şerifte açıkça belirtilmektedir: “Namaz için ezan okunduğu zaman, sesli sesli yellenerek, şeytan ezanı duyamayacağı yere kadar uzaklaşır. Ezan bitince ise, tekrar geri gelir şeytan. Kamet getirmeye başlanınca yine kaçar. Kamet bitince tekrar geri dönüp, namazda kişi ile kalbinin arasına girip, vesvese atar. Şunu hatırla, bunu düşün vb. gibi aklında daha önce hiç olmayan şeylerle vesveseye vermeye başlar. Öyle ki buna kapılan kişi kaç rekat kıldığını bilmeyecek hale gelir.” (Buhârî, Ezân 4)

Namazı geç kılmak günah mı? Namaz kılamayan kişi ne yapmalı?İLİŞKİLİ HABERNamazı geç kılmak günah mı? Namaz kılamayan kişi ne yapmalı?

EZAN OKUNURKEN NE YAPILIR? PEYGAMBERİMİZİN EZAN SÜNNETLERİ!

Ezan duası arapça ve türkçe okunuşu

Ezan duası arapça ve türkçe okunuşu

Peygamberimiz (SAV) ezan okunacağı sıra Müslüman kimselere müezzinlik yapılmasını yani ezan okumayı önermiştir. “Namaz vakti gelince içinizden biri ezan okusun.” (Buhari, Ezan: 18) Ezanı duyar duymaz söylenilen cümlelerin içimizden tekrar edilmesini bizlere tavsiye etmiştir. Bu durum hadis-i şerifte şöyle geçmektedir: “Ezanı işittiğiniz zaman müezzinin söylediklerini aynen söyleyiniz.” (Buhari, Ezan: 17)

Hemen yukarıda bahsedildiği gibi ezanı tekrarlayan kimsenin Peygamberimizin şefaatine nail olunabileceği müjdesi ile ilgili şu hadis-i şerif mevcuttur: “Ezanı müezzinle beraber tekrar edip, ezan duasını yapana şefaatim helal olur.” (Buhari, Ezan: 8) Peygamberimiz (SAV)'in ezan sünnetleri ile ilgili bir hadis-i şerifte yeni doğan bebeklere yapılması gerekenlerle bağlantılıdır. Öyle ki, “Kimin bir çocuğu olur da, sağ kulağına ezan, sol kulağına kamet okursa, o çocuğa ümmüsıbyan hastalığı zarar vermez (cin zarar vermez).” (Feyzü'l-Kadir, VI/237.) buyurulmaktadır.

5 vakit namaza nasıl başlanır? Namazda üşengeçlik neden olur? Namazı bırakmamak için duaİLİŞKİLİ HABER5 vakit namaza nasıl başlanır? Namazda üşengeçlik neden olur? Namazı bırakmamak için dua

EZAN DUASI NASIL YAPILIR? EZAN DUASI ARAPÇA VE TÜRKÇE OKUNUŞU

EZAN BİTTİKTEN SONRA OKUNACAK DUA...

EZAN DUASI TÜRKÇE OKUNUŞU:

Allahumme Rabbe hazihi'd-da'veti't-tamme. Vesselatil kâimeti ati Muhammedenil vesilete vel fazilete ved-dereceter-refîah. Vebashu makamen Mahmudenillezi veadteh. İnneke lâ tühlifü'l-mîâd. Peygamber Efendimiz şöyle buyuruyor: “Her kim ezanı işittiğinde ardından; derse kıyamet gününde benim şefaatim ona vâcib olur.” (Buhârî, Ezan, 8)

Kerahat vakti nedir, Kerahat vaktinde neler yapılmaz? Kerahat vakti namaz kılınır mı?İLİŞKİLİ HABERKerahat vakti nedir, Kerahat vaktinde neler yapılmaz? Kerahat vakti namaz kılınır mı?

 EZAN OKUNUNCA DUA EDİLİR Mİ? EZAN İLE KAMET ARASI DUA ETMEK...

Duaların kabul olunacağı vakitler arasında ezan ile kamet arasının çok kıymetli olduğuna değinen Efendimiz (SAV), hadis-i şerifte şöyle buyurmaktadır: “Ezan ile kamet arasında dua reddolunmaz.” (Tirmizî, Salât, 46) hadisi gereği, vesile duasının ardından başka dualar da yapılabilir. (Nevevî, el-Mecmû’, III, 118) İslam alimi Bediüzzaman, sünnet olarak ezandan ve kametten sonra Vesile duâsı okumuştur. Efendimiz (SAV) buyurmuştur ki: ‘Her kim, ezanı işittiği zaman, “Allahümme rabbe hâzihi’d-da’veti’t-tâmmeti ves’salâti’l-kâimeti Âti Seyyidinâ Muhammeden’il-vesilete ve’l-fazilete ve’b’ashü mekâmen-mahmûdeni’llezî ve’addeh.” derse, kıyamet gününde benim şefaatimi hak etmiş olur.”  Buharî, Ezan, 365.

Namaz tesbihatı nasıl yapılır? Namazdan sonra okunacak dua ve zikirlerİLİŞKİLİ HABERNamaz tesbihatı nasıl yapılır? Namazdan sonra okunacak dua ve zikirler

Esnemek şeytandan mıdır? Namazda esnerken gözden yaş gelmesi...

İLİŞKİLİ HABER

Esnemek şeytandan mıdır? Namazda esnerken gözden yaş gelmesi...

BİR YORUM YAPIN 0